Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ti hogyan tanultok/tanultatok...

Ti hogyan tanultok/tanultatok idegen nyelveket?

Figyelt kérdés
Milyen módszerek vannak hogy rögzüljenek a tanultak? stb..

2013. okt. 4. 21:17
 1/8 English ***** válasza:
100%
Filmek, sorozatok nézése, könyvek olvasása eredeti nyelven. Mondatokat, szavakat, kifejezéseket ismételd, gyakorold otthon hangosan, így a kiejtés is rögzül. Továbbá, ha nyelvtankönyvekből feladatokat csinálsz, leellenőrzöd, és meg is tanulod, azzal is fejlesztheted a tudásod.
2013. okt. 4. 21:26
 2/8 anonim válasza:
Én otthon 11-12 évig tanultam angolt az iskolában és nem sokminden ragadt rám egyszerűen nem értettem. Kijöttem angliába egy éve és már mindent értek és rendesen beszélek is ..mellesleg otthon szerintem nemjol tanitanak engem legalábbis nem tanitottak rendesen..de a sorozatok filmek nézése angolul angol felirattam jo ötlet nagyon sokat lehet belőle tanulni
2013. okt. 4. 21:33
 3/8 A kérdező kommentje:

Második válaszoló.

Én azt olvastam hogy Londonon belül is több nyelvjárás van.

És hogy az angolok is alig értik meg a skót angolt az akcentus miatt.

Ez mennyire igaz?

A TV-ben a BBC magyar felirattal sugároz műsorokat,azokat nézem néha.

A buszon pedig mp3 lejátszón hallgatom a leckéket.

A suliban és is alig értem az angolt,pedig már én is vagy 10 éve "tanulom" a suliban.

Egyébként egyszer a városunkba jöttek az USA-ból mormonok és elmentem néhány órájukra,de ott viszont a sok értetlen vénasszony miatt alig haladtunk.

Szóval inkább otthon tanulok.

2013. okt. 4. 21:42
 4/8 anonim ***** válasza:
és Hangoskönyv hallgatása mert azt szemérmetlenül sokat lehet hallgatni akár hol vagy szinte
2013. okt. 4. 22:38
 5/8 anonim ***** válasza:

-Filmek, sorozatok

-Tankönyvből

-Internetről (főleg magyarázatokra keresek rá, amit nem értek meg teljesen a könyvből)

-Könyvet olvasok az adott nyelven és angolul, kiszótárazom plusz tanulom az ismeretlen szavakat

-Zenét hallgatok, dalszöveget fordítok, próbálom kiérteni, mit énekelnek

-Hangoskönyvet hallgatok, ha nem értem, megnézem mit is mondott

Angolt, amiből már felsőfokon vagyok 'csak' szinten tartom internetes fórumok olvasása, idegen szavak kiszótárazása plusz tanulása, felsőfokú feladatok a neten plusz van 2 szuper tankönyvem, azokból. De leginkább abból, hogy tanítok:)

2013. okt. 5. 10:32
 6/8 anonim ***** válasza:
Egyet kihagytam: híreket olvasok és hallgatok.
2013. okt. 5. 10:33
 7/8 anonim ***** válasza:
Na még egyet kihagytam. Szóval így szinte minden területen fejlődök, de beszédben sajnos nem, így jövő héttől heti 2x eljárok egy tanárhoz, akivel csak beszélünk.
2013. okt. 5. 10:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Én sokat olvasok, olyat kell választani, ami érdekes, izgalmas, rákényszerül az ember, hogy tovább olvasson. Kikeresem az ismeretlen szavakat. Úgy olvasok, hogy nem fordítom, hanem folyamatosan, mint magyarul, "látom" amit olvasok. Angolul már jól megy, a megértés más tészta, ott nagyon sokat kell gyakorolni, mert pl. az amerikai filmeket csak félig - meddig értem, holott írott szövegben, vagy szemtől szemben a beszélgető partnerrel nincs különösebb gondom. Minden nap foglalkozni kell a nyelvvel egy kicsit, akkor jól rögzül amit megtanultál.
2013. okt. 5. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!