Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol nyelvben az I....

Az angol nyelvben az I. típusú időhatározók a mondatokon belül bárhol használhatóak?

Figyelt kérdés

A II. típusú időhatározókról (pl. sometimes, at the moment, next stb...) azt olvasom, hogy ezek mindig a mondat legelején vagy végén állnak).

Akkor kizárásos alapon az I. típusú időhatározókat (pl. usually, often, always stb...) az angol mondatokon belül bárhová - a mondat legeleje, közepe, vége - tehetem?

2023. szept. 13. 16:27
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Még sosem hallottam az időhatározókat így csoportosítani. Az I. típusú alatt általad felsoroltak nekem a gyakoriságot kifejező időhatározók (adverbs of frequency), és azok mindig a főige előtt, segédige és főige között, valamint a létige után állnak.

He is always late.

I usually get up at 6.

She can sometimes beat me in a race.

2023. szept. 13. 18:51
 2/5 anonim ***** válasza:
37%

definite fixed time > end-position

indefinite fixed time > front- mid- end-position

duration > mid-position

definite frequency> end-position

indefiinite frequency > mid-position

2023. szept. 13. 20:26
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2023. szept. 14. 10:42
 4/5 anonim ***** válasza:
0%
gondolom, lemondtál a dolog megértéséről, ha nem kérdezed meg, mely időhatározókat definiálják a #2-ben írt definíciók. Tegnap már lusta voltam megírni, gondoltam, majd ha jön a kérdés, hogy mik ezek, majd ma megírom. De látom, nem jön a kérdés. :)
2023. szept. 14. 18:51
 5/5 A kérdező kommentje:

Elég bonyolultnak tűnik a dolog, és lehet, nekem ezzel még nem kell foglalkoznom.

De szívesen fogadnám, ha leírnád, ha már segítenél.

2023. szept. 15. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!