Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német vagy (dél-)szláv nyelv?

Német vagy (dél-)szláv nyelv?

Figyelt kérdés

Angol C1 után hobbiból szeretnék németül vagy egy (dél)szláv nyelven megtanulni, amit B2 vagy C1 szintig el akarnék vinni.

Német:

+ Tetszenek a német nyelvű országok, a mentalitás stb. akár ki is mennék dolgozni

+ Jobb az életszínvonal, sok a német anyavállalatú multi (ahol műszaki területen én is dolgozom)

- sokan beszélik a német-angolt, nem annyira ritkaság a piacon

- németek jól beszélnek angolul, nem tudom kell-e egyáltalán a német

(Dél)szláv:

+ egy kicsivel jobban tetszik a hangzása

+ többi szláv nyelvet is megérthetem

+ ritkaság az angollal kombinálva

- kisebb rá a kereslet?

- nehezebb a nyelvtana?

- (kiköltözni nem biztos, de nyaralni szívesen járok oda)

Szerintetek ezek alapján melyik nyelvet érdemesebb választani? Egyébként melyiknek a nyelvtana nehezebb, melyiket több idő megtanulni?

2023. szept. 8. 09:12
 1/2 anonim ***** válasza:
51%
Német. De ha nagyon a szláv nyelvek felé húz a szíved, akkor válassz közülük!
2023. szept. 8. 19:20
 2/2 A kérdező kommentje:
Igen a szláv felé húz kicsit jobban a szívem, viszont sokkal kevesebb az elérhető tartalom (akár film stb.) ilyen nyelveken, nem tudom, ez később hátráltathatja a nyelvtanulást? (Vagy a YouTube videók is megteszik?)
2023. szept. 8. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!