Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol mellett német vagy...

Angol mellett német vagy szláv nyelv?

Figyelt kérdés

Angol C1 mellé szeretnék egy (hobbi) nyelvet, ami később akár jól is jöhet.

Németnek tudni az előnyeit: jó munkalehetőség stb., de nehéz a nyelvtan.

Szláv nyelvből a szerb(-horvat-bosnyák-montenegrói)ra gondoltam, mert tetszik, illetve ha egyet megtanulok értem a többit is és mégis ritkább nyelvek.

Szerintetek melyiket érdemes az angol mellé megtanulnom?

2023. aug. 31. 09:50
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Esetleg az olasz is tetszik, könnyen és gyorsabban lenne sikerélményen (B2-es nyelvvizsga) vele?
2023. aug. 31. 10:01
 2/14 anonim ***** válasza:
A szláv nyelvek bonyolultabbak, mint a német. Hacsak nem érdekel nagyon-nagyon, nem éri meg. A némettel többre mész.
2023. aug. 31. 10:14
 3/14 anonim válasza:
Èn a nèmetet vàlasztanàm. Többre mèsz vele sokkal, mint pl. egy olasszal szerintem.
2023. aug. 31. 10:17
 4/14 anonim ***** válasza:
német
2023. aug. 31. 10:22
 5/14 anonim ***** válasza:
28%

Spanyolhoz mit szólsz ?

Sokkal hasznosabb mint a német

2023. aug. 31. 10:42
 6/14 anonim ***** válasza:
Június közepén is ezt kérdezted. Azóta melyikből mennyit haladtál?
2023. aug. 31. 10:55
 7/14 anonim válasza:
41%

A spanyol csak akkor hasznosabb, ha mondjuk Dèl-Amerikàba akar kimenni. Itt Európàban az angol utàn igenis a nèmet a leghasznosabb. Szerintem èrdemes azt vàlasztani.

2023. aug. 31. 12:56
 8/14 anonim válasza:
Én 12 évig tanultam németet + mostohaapám német (nem beszél magyarul). Német után az angol nagyon könnyű volt, és 4 év alatt jobb is lettem benne mint németből. Fordítva elvileg nehezebb. Most kezdtem el spanyolt tanulni és angol után nem nehéz. Ha esetleg “hobbi nyelvben” gondolkozol, ajánlom a spanyolt. Angol után a harmadik legbeszéltebb nyelv és viszonylag egyszerű
2023. szept. 4. 10:28
 9/14 anonim ***** válasza:

8. A spanyol lehet, a világon a 3., de itt mifelénk nem túl felkapott.

Az enyhe túlzás, hogy egyszerű a spanyol. Igeidőkből van bőven, és sok ragozás van, rendhagyó igék minden időben,stb.

2023. szept. 4. 10:42
 10/14 anonim válasza:
Nyolcas vagyok. Nekem német után a spanyol egyszerűbbnek tűnik, viszont az is igaz hogy az elején vagyok még. Nálunk egyébként kifejezetten keresik a spanyolul beszélőket. Angol C1 alap, és mellé kell egy német C1 vagy egy spanyol közép. Ha elhelyezkedés a cél, szerintem érdemes spanyolt tanulni. Hobbiból is jó mert kifejezetten szép nyelv szerintem
2023. szept. 4. 12:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!