Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Igaz az, hogyha közel anyanyel...

Igaz az, hogyha közel anyanyelvi szinten szeretnék elsajátítani egy nyelvet, akkor célszerű az adott országba kiköltöznöm egy pár évre?

Figyelt kérdés

Szóval azt mondta nekem az egy Tanárom, hogy nem mindegy, hogy 10 év alatt tanulok meg egy nyelvet idehaza, vagy 2 év alatt sokkal effektívebb módon az adott nyelvű országban.

Ezt kicsit tapasztalom, mert angolul-németül 2 év alatt megtanultam. Éltem angol nyelvterületen is és rengeteg csereprogramban vettem részt német nyelvterületre még középiskolában.

Viszont az orosz nyelvet már 5 éve tanulom, de semmi papírom nincsen belőle. A tanárom szerint B2-es szinten vagyok belőle, de szerintem nem, inkább alacsonyabb és nagyon hiányozna az orosztudásomnak, hogy a beszélt nyelvet begyakorolhassam.

Szerintetek szükséges lenne majd esetleg a háború után kimenni orosz nyelvterületre?

Köszönöm a válaszokat!

2023. szept. 3. 16:54
A kérdező szavazást indított:
Jót tesz a nyelvtudásnak ha kimegyünk külföldre
Nem szükséges sehova menni, itthon ugyanolyan szinten el lehet sajátítani egy nyelvet
17 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltétlen kell odamenni, de ahhoz, hogy tényleg jól tudj egy nyelvet, és használni is tudd, az kell, hogy naponta foglalkozz vele (filmeket nézni legalább 1-2 órán át), illetve hetente legalább 2-3 alkalommal pár órát beszélgess anyanyelvi ember(ek)kel, elöny, ha nem vagy keveset tudnak magyarul.

A kimenetel jót tesz, de nem minden esetben megoldható, viszont csak akkor leszel jó a nyelvben, ha naponta használod, aktívan is.

2023. szept. 3. 17:11
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én Angliában éltem 2 évig, és letettem a C2-es nyelvvizsgát 98 %-ra. Utána spanyolt tanultam, és évek óta kínlódom, de egy C1-es szintnél tovább egyszerűen nem jutok. Szóval ha teheted, igen, érdemes kimenni. Az más kérdés, hogy Oroszországba pont nem mennék.
2023. szept. 3. 21:53
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, nyilván nem a jelenlegi helyzetben szeretnék kimenni Oroszországba, de nem tudom megítélni, hogy háborútól függetlenül mennyire biztonságos egy európai számára... Csak a nyugati része érdekel, azon belül is Szent Pétervár, Moszkva és Szocsi..:)

2023. szept. 4. 11:20
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Akkor, ha olyan közegben vagy. Ha valaki kimegy és nem az adott ország nyelvét használja ott, akkor nem fog fejlődni.
2023. nov. 11. 11:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!