Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angolosok.Ellenőriznétek a...

Angolosok.Ellenőriznétek a fordításomat?

Figyelt kérdés

Az angol az eredeti szöveg.Ti mit javítanátok a fordításban?Hogyan hangzanak helyesen a mondatok?Vagy ez így jó?

In hindsight,deciding to go on a hike into the woods this morning wasn’t the best idea

Jobban belegondolva nem volt a legjobb ötlet,hogy ma reggel elmentem az erdőbe kirándulni

i felt supernaturally compelled that today was the day i’d tackle that new route

Természettfeletti késztetést éreztem,hogy ma vágjak neki az új útvonalnak

Compelled enough that i didn’t bother to check the forecast before i left.Slowly,the snow got heavier and heavier

Nem éreztem rá késztetést,hogy megnézzem az időjárás előjelzést.Lassan a havazás egyre erősebb és erősebb lett

It was a miracle that just as it was getting too hard to bare,I saw the light of what looked like a small cottage in the distance

Csoda folytán,mikor már túl nehéz volt elviselni,észrevettem egy fényt,ami egy kis házikónak tűnt a távolban

I approach the cottage.The door opens without the handle turning at all

Megközelítettem a házikót.Az ajtó kinyílt anélkül,hogy a kilincs elfordult volna

Not having time to think about it,and faced with the increasing winds and heavy snow,I enter,closing the door behind me

Nem volt időm ezen gondolkodni és szembe nézni az erősödő széllel és havazással.Beléptem és becsuktam magam mögött az ajtót

The inside seems normal enough

Belülről teljesen átlagosnak tűnt

It’s nice and warm too,thank goodness

Nagyon bájos és meleg,hála az égnek

Hello?Is anyone home?

Hello?Van itthon valaki?

Welcome

Üdvözöllek

2023. aug. 25. 17:36
 1/2 anonim ***** válasza:
A grammarly.com ot tudom ajánlani, ott át tudja nézni a szöveget
2023. aug. 25. 17:57
 2/2 anonim ***** válasza:
49%

Utólag visszagondolva...

Túl sok bele kétszer a "késztetést éreztem" akkor is, ha az eredetiben is ugyanazokat a szavakat használja kétszer egymás után.

"Csoda folytán,mikor már túl nehéz volt elviselni,észrevettem egy fényt" - nem jó helyen van a közepe, mert így nem egyértelmű, hogy mire vonatkozik, hogy mit volt nehéz túl nehéz elviselni (a havat vagy a fényt?).

"egy fényt,ami egy kis házikónak tűnt" - nem a fény tűnt házikónak, hanem valaminek a fényét vette észre, ami (az a valami) egy házikónak tűnt

"Megközelítettem" - Nem, itt az eredeti jelenidőre vált, és végig jelen is marad!

"a kilincs elfordult volna" - hogy a kilincset lenyomnák (akkor is, ha tudjuk, hogy náluk elfordul - magyar szövegben nem fordul, hanem lenyomják)

"Not having time" - Mivel nincs rá időm, hogy ...

Nem "nincs ideje" a havazásra meg a szélfújásra, hanem mivel egyre erősebben fúj a szél és egyre sűrűbben havazik...

Nem bájos (mi bájos?) és meleg, hanem jó meleg van.

2023. aug. 25. 18:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!