Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » B1,B2,C1,C2? Melyiket érdemes...

B1,B2,C1,C2? Melyiket érdemes megcsinálnom?

Figyelt kérdés

Van egy kis angol nyelvtudásom. Nagyjából megértem magam. Sajnos amikor alkotnom kell mondatokat akkor nehezebben megy. De viszonylag jó passzív angol nyelvtudásom van. Ezzel el lehet érni egy C1-es szintet? Akik megcsinálták mennyire nehéz?

Nézegettem a példa feladatlapokat, nem tűnik vészesnek a C1. Amíg nincs benne sok szleng meg nagyon elvont fogalmak addig meg értem.

Tehát pl. ez már nem menne:

The quark-gluon plasma, a state of matter hypothesized to have existed microseconds after the Big Bang, is postulated to be a milieu where quarks and gluons roam freely in a deconfined state, unshackled from their hadronic incarceration. The recreation of this primordial soup in terrestrial particle accelerators, such as the Large Hadron Collider, is an endeavor of Herculean proportions, necessitating temperatures in excess of trillions of degrees and sophisticated detection apparatuses to discern the evanescent signatures of this transient phase transition.

EZT megértem:

The quark-gluon plasma is a type of matter that scientists believe existed just after the Big Bang. It’s thought to be a state where quarks and gluons, which are usually bound together, could move around freely. Scientists are trying to recreate this early state of the universe using particle accelerators like the Large Hadron Collider. This is a challenging task that requires extremely high temperatures and advanced equipment to detect the brief moment when this change happens.

#angol #C1 #mesterfok #nyevlvizga #Master degree
2023. aug. 25. 11:47
A kérdező szavazást indított:
B1
B2
C1
C2
Hagyd a nyelvizgát a francba
15 szavazat
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:
93%

C2 biztos nem, az anyanyelvi szint kb. És nem csak nyelvi tudást vár el. (Nyelvszak után sem érzem azt, hogy c2 lenne a tudásom.)

Az aktív tudásod milyen? Értés alapján mondanám a c1-et, hogy próbáld meg, de ha te nehezen raksz össze magadtól mondatokat, akkor még semmiképpen. El kellene menned valakihez (aki fel tudja mérni), hogy hogyan is áll az aktív tudásod.

2023. aug. 25. 12:12
 2/33 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem csinálsz meg egy szintfelmérőt?

Egyébként max. B2-t mondanék, ha a második szöveget érted (ez csak passzív tudást mutat), de mondatokat összerakni nehezebb, mert akkor van meg az adott szint, ha nem csak passzívan, hanem aktívan (írva, beszélve) is megvan.

2023. aug. 25. 12:30
 3/33 anonim ***** válasza:
48%

"Értés alapján mondanám a c1-et"

Miért, a második szöveg szerinted C1-es?

2023. aug. 25. 12:33
 4/33 A kérdező kommentje:
Szerintem a második mondat olyan B2 lehet. De fogalmam nincs mi alapján vannak az osztályzatok. Gondolom minél elvontabb szavak/fogalmak vannak benne annál nehezebb.
2023. aug. 25. 12:39
 5/33 A kérdező kommentje:
És hol lehet ilyen szintfelmérőt csinálni? Néztem egy ingyenes tesztet online, de elég gagyik.
2023. aug. 25. 12:40
 6/33 anonim ***** válasza:
Hát figyelj, ha nem találsz angolul egy megbízhatóbbat (vagy inkább 2-3-at, hogy átlagold az eredményeket), akkor...
2023. aug. 25. 12:46
 7/33 anonim ***** válasza:
Akkor max. A2 szinten lehetsz...
2023. aug. 25. 13:06
 8/33 anonim ***** válasza:
80%
Szoktak a nyelvvizsgakozpontok ingyenes probanyelvvizsgat nyujtani.
2023. aug. 25. 13:07
 9/33 A kérdező kommentje:

7, Milyen A2? A második szöveg nem A2 szint.

Így vannak a szintek szerintem kb.

A1 - Túrista szint.

A2 - Általános iskolás szint.

B1 - Külföldön szeretnék élni és dolgozni szint.

B2 - Már meg mersz egy filmet nézni felirat és magyar szikron nélkül.

C1 - Egy elvontabb amerikai rap szöveget is megértesz gond nélkül.

C2 - Anyanyelvi.

És kb. ennyi idő kell hozzá szerintem.

A1 - 4 hét

A2 - 6 hónap max

B1 - 1 év

B2 - 2-3 év

C1 - 5-6 év.

C2 - 10 év.

2023. aug. 25. 13:14
 10/33 anonim ***** válasza:
100%
Legalább arra rákereshetnél, hogy mit jelentenek ezek a bizonyos szintek. Ehhez semennyire se kell tudni angolul, magyarul is megtalálod...
2023. aug. 25. 13:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!