Milyen munkalehetőségek vannak nyelvtudással?
Figyelt kérdés
Tanácsot kérnék, jelenleg nyelvi szakra járok az egyetemen, de nem tudom utána merre menjek tovább. Még pár évet szívesen tanulok, de új alapszakot nem szeretnék már elvégezni. Szóval olyan munkát szeretnék, amihez nagyrészt nyelvtudás kell és lehetőleg jó fizetést is kapok.
Nagyon szeretek nyelvet tanulni, bármennyit szívesen megtanulok, de más területek, mint például jog, gazdaság, stb. nem érdekelnek annyira, hogy ilyen irányban kijárjak egy 3-4 éves egyetemi képzést.
Köszönöm a segítséget:)
2023. júl. 25. 22:45
11/14 anonim válasza:
Hetes rosszul tudja. Ha elvegzed a tolmacs fordito MA-t bolcseszettudomanyi, esetleg tarsadalomtudomanyi “okleveles tolmacs” leszel. Ha szakfordito akarsz lenni, amire tenyleg van kereslet, erteni kell mondjuk a joghoz es akkor letehetsz jogi szakforditoi vizsgat, vagy gazdasagit, csak mondtam valamit. Nekem rengeteg, de tenyleg rengeteg ismerosom jart arra a mesterszakra es huszbol talan egyetlen emberbol lett olasz tolmacs, a tobbiek olyan munkat vegeznek, aminek vagy koze nincs a nyelvekhez, mert feladtak, vagy ugyfelszolgalatosok.
12/14 anonim válasza:
Attól hogy az ismerőseidnek nem sikerült benne elhelyezkedni még lehet valaki nyelvszakosként fordító vagy tolmács. Az hogy mennyire nehéz benne elhelyezkedni már más kérdés. Szakfordítói vizsgát is lehet tenni nyelvszak után, de persze abban igazad van hogy érteni kell hozzá a joghoz vagy gazdasághoz pl, de én nem is írtam hogy nem így lenne.
13/14 anonim válasza:
Viszont a kerdezo irta, hogy ot nem erdekli se a jog, se a gazdasag, se ilyesmi, azert beszelnem le a sima bolcsesz forditoirol, mert o nyilvan ilyen konyveket szeretne mondjuk forditani es nem egy startup ceg ipari jogait vagy tudom is en. Es irodalmi, klasszikus forditasra csekely a kereslet, ha van is ilyen munka, nem fogjak meghirdetni, hanem ismeros kollega, regi motoros kapja, esetleg ket anyanyelvu.
14/14 anonim válasza:
tudjuk hogy a fiatal értelmiségiek elefántcsonttoronyban üldögélnek, jól védve a pórnéptől meg a valóságtól, de akkor is lenyűgöz, ahogy az anglisztika bachelorjával jó fizetést és trendi munkát követel magának valaki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!