Ha külföldre szeretnék menni nyaralni ( amerika ) milyen szinten kéne állnom hogy simán tudjak kommunikálni amerikaiakkal?
Te magad válaszoltál a kérdésedre: a középfok is kevés.
Az amerikai angol a brithez képest ugatás. Persze, hogy nem érted.
Egyszerű párbeszédhez bőven elég a középfok, amennyiben a másik fél tekintetbe veszi, hogy ez nem az anyanyelved. Gondolj bele, te is gyakran csavarod magyarul úgy a mondatokat, ahogy azt írásban biztos nem tennéd, mert nyelvtanilag nem helyes, vagy mert tagolatlan, vagy mert szleng... de ha külföldivel beszélsz, akkor talán leegyszerűsíted a közlendődet, és lassabban beszélsz.
Plusz élőszóban vissza lehet kérdezni, aztán ha továbbra sem érted, akkor lehet mutogatni.
Az alapfok az a túléléshez elég, hogy előre begyakorolt témákban valahogy elmakokd, hogy mit szeretnél.
A középfoknál már relatív sok témában fognak többé-kevésbé érteni. A felsőfoknál meg már nagyjából helyesen is beszélsz.
Amúgy hallgass amcsi filmeket szinkron nélkül.
Én középfokú nyelvtudással voltam kinn Amerikában, és egyáltalán nem volt gond a kommunikáció. Az amerikai angol nagyon jól érthető, és téged is meg fognak érteni a hétköznapi életben, ne aggódj.
Ami potenciális akadállyal viszont számolnod kell, az a turistavízum beszerzése. Ha egyedülálló fiatal vagy, sajnos indoklás nélkül visszadobhatják a vízumkérelmedet, attól tartva, hogy igazából szerencsét próbálni mész ki, illegálisan munkát vállalva odakinn. Ezért amíg nincs a kezedben a vízum, nehogy szállodát vagy repülőjegyet foglalj magadnak.
Egy további gond, hogy sajnos Amerikába a retúr repülőjegy sem olcsó mulatság, 200 ezer forint körüli. S mivel a helyközi tömegközlekedés Amerikában elképesztően gyatra, ha nem akarsz mindvégig abban a városban maradni, ahova érkezel, akkor vagy autót kell bérelned, vagy belföldi repülőjáratokon kell utaznod, vagy mindkettő. Egy normális szállodai szoba egy turisták által kedvelt váosban pedig éjszakánként minimum 80-100 dollár. Szóval jó mélyen a zsebedbe kell nyúlnod.
na, hát jó hír hogy azért mégsem igaz az a szót sem értettem középfokkal cucc. már csak az a gond hogy én magamtól tanulom az angol ( kb alapig azért volt csoport... ) és mivel 47 vagyok nincs szükségem semmi hivatalos papírra, csak magamért teszem. ezért is érdekes hogy vajon hol lehet a középfok, mikor mehetek majd afelé. egy régi átfogó könyvem van, ami nagyjából mindent tartalmaz magántanulóknak és lépésenként haladok. ha nagyjából ismerem a nyelvtant meg lesz kb 5000 szó az úgy a középszint?
5. köszönöm az egyéb tanácsokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!