Angol nyelvtanulást segítő oldalakat ismertek?
Sziasztok,
Tudnátok esetleg angol nyelvtanulást segítő oldalakat ajánlani?
Első sorban olyan oldal érdekelne, ha létezik ilyen ahol angol könyveket tudnék olvasni, illetve még ha tudnátok angol podcasteket ajánlani, ami egy random témában történő kötetlen beszélgetésről szól, mint itthon az Istenest például. Akkor az érdekelne. Valaki ismer ilyeneket?
Angol könyveket szerintem legjobb vagy papírlapokból összerakott könyvből, vagy ebook olvasóból olvasni. Az előbbi az egy elég régi, bevált módszer - tűzgyújtásra is alkalmas az eszköz, gyufa segítségével. Utóbbi modernebb.
Komolyabbra fordítva a szót, mint a kérdés, ami az elektronikus alapú olvasást illeti, a neten szerteszéjjel megtalálhatóak azok a könyvek, amelyeknek szerzője a szerzői jogos időszaknál régebben eldobta a kanalat. Az újabbakat meg pénzért lehet megvenni, bár vannak kalóz oldalak is. Egy nagyon átlagos ár a 7-10 dollár. Papír alapon meg, hát, 15 éve volt még egy csomó, kifejezetten angol könyvekre szakosodott antikvárium, ezek nagyjából eltűntek, én egyet szoktam nézegetni, az angolkonyvek.hu-t. Itt meg ugye olyan 600-1000 Ft egy átlagár. Bár a nagy antikváriumokban is vannak idegen nyelvű könyvek, éppen tegnap vettem át hármat az antikvarium.hu-tól. Csak ezeknél valahogy nehézkesebb a kutatás.
Mindazonáltal én azt ajánlom, ne arra a fogalomra menj rá, hogy könyv, hanem arra a fogalomra, hogy általad kedvelt műfajú, általad szeretett szerzőjű könyv. Valamint, azt is ajánlom, hogy olyant válassz, amit még magyarul nem olvastál, mert szerintem a legtöbb ember az ismert dolgokat hajlamos türelmetlenül kezelni, meg ha tudod a cselekményt, akkor azt hiszed, hogy érted, mi van leírva, a hit meg ide nem elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!