Van értelme utolsó mentsvárként a "Don't Panic Angol" nyelviskolát választani, ha 30 éves koromra se tudtam eljutni egy normális középfokra?
12 éves korom óta tanulok angolul, most 30 vagyok. Közben a diploma miatt nagy nehezen sok-sok évvel ezelőtt sikerült letenni egy középfokú nyelvvizsgát, de azóta is már rengeteget felejtettem és semmi motivációm már a szürke nyelvkönyvekhez meg állandó szómagoláshoz.
Láttam ezt a nyelvsulit és elvileg beszédcentrikus és azt ígérik, hogy marha gyorsan megtanulok angolul. Engem a beszéd érdekel, mert levelet írni gugli fordítóval is tudok.
Szerintetek megéri erre jelentkezni vagy ugyanolyan pénzlehúzás mint az összes többi?
"Nem értesz hozzá, 10-es. A 9-es ért."
:DD
És te? Te honnan? És mikor láttál utoljára ezerkilencszázhányas kiadású tankönyvet? :D
a flimre lehet feliratot tenni, eloszor magyart, aztan ha jobban megy akkor angolt, vagy akar egyszerre a kettot.
vagy, elmesz multihoz dolgozni.....
"vagy, elmesz multihoz dolgozni....."
Oda az életben nem vesznek fel, ha nem beszélsz folyékonyan angolul. 22-es csapdája.
Nyelviskolák közül, ahol tanultam vagy dolgoztam, a Don't Panic messze a legjobb. Tényleg a beszéden van a hangsúly, változatosak a témák, és a tanárokat is megválogatják. Ha az alapvető tudásod megvan, csak folyékonyabban/változatosabban szeretnél beszélni, akkor tökéletes. Én is elégedett voltam velük, mások is.
Teljesen kezdőknek/újrakezdőknek viszont pont azért nem ajánlom, ami haladó szinten előnyös: a 100% angol beszéd miatt. Nyelvtanár vagyok, nekem az a tapasztalatom, hogy nulláról csak a célnyelven tanulni sokszor több vergődéssel jár, mint az első két-három hónapban megengedni egy-egy rövid magyarázatot magyarul, a tanuló megérti, aztán lehet a célnyelven gyakorolni tovább.
Szerintem inkább önbizalomhiányod lehet. Túl magasra is teszed a mércét. Ha már tettél le egy középfokú nyelvvizsgát, akkor nem lehet annyira rossz nyelvérzéked. Viszont nem mindenki tud perfektül megtanulni idegen nyelven, mert nem mindenki egyformán tehetséges ebben. Ez még nem diszlexia. Az meg természetes, ha valaki nem annyira használ egy nyelvet, akkor kiesik belőle.
Gyakorolni ma nagyon egyszerű. Interneten minden nap botlok bele-nem szándékosan-idegen nyelvű videókba, meg hasonlókba. Akkor is gyakorolja az angolt az ember, ha nem tudatosan tanul nyelvet.
Ha igazán bele akarsz jönni, regisztrálj egy angol nyelvű fórumra, olyasmire, mint ez és fórumozz. Barátkozz külföldiekkel, akikkel angolul tudtok kommunikálni. Menj sokat külföldre, és vásárolj, éld az életedet idegen nyelven. Mellette olvashatsz nyelvkönyveket, foglalkozhatsz nyelvtannal is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!