Melyik nyelvet tudja egy magyar könyebben elsajátítani?
Angol nyelven beszélek, de szeretnék még egy nyelvet tanulni.
Amin gondolkodom az a Spanyol vagy pedig a Francia nyelv.
Üzlet-munka céljából szeretnék még egy nyelvet tanulni, és az is érdekelne, melyiknek van nagyobb haszna munkavállalás szempontjából.
Kíváncsi vagyok a tapasztaltokra, mint:
- nyeltvan
- kiejtés
- bonyolultság
- elsajátítás
Köszönöm!
Szerintem angol után a spanyolt lényegesen egyszerűbb megtanulni mint a franciát.
Az viszont már vitatható, hogy melyiknek van nagyobb haszna. A spanyolt összességében több ember beszéli a világon, de ha a munkahelyednek pont egy francia partnercége van, akkor nyilván annak nagyobb hasznát vennéd.
A kettő közül a spanyolt szokták könnyebbnek mondani, de ez egyénfüggő is.
Általánosságban pedig szerintem a maláj/indonéz a legegyszerűbb nyelvek közé tartozik, igaz, hogy ragozó nyelv, de nincsenek olyan összetett szabályok, mint pl. a németben, latin betűs, fonetikus írást használ, és a magyar beszélő számára nagyon barátságos kiejtési rendszere van. A nyelvtana pedig minimális, és logikus. A természetes nyelvek közül szerintem ez a legkönnyebb. Az összes nyelv közül pedig (szerintem) az eszperantó.
De ha abból indulunk ki, hogy beszélsz angolul, vele közeli rokonok a svéd, norvég, újnorvég (nynorsk), vagy pl. a holland. (Van még több is.. de pl. az izlandi, vagy dán szerintem már kicsit nehezebb.) Illetve a kisebb nyelvek között a fríz, és a skót is elég közeli rokonok.
A munkavállalás tekintetében pedig az adott munakörtől, a helytől, és az adott vállalatoktól is függ. Pl. ha Sopronban akarsz bolti eladó lenni, akkor szinte már elvárás a német nyelvismeret. De mondjuk nekem semmi előnyt nem jelentett, hiába élek én is a környéken, és tanultam 9 évig, sem Ausztriában, sem Németországban nem szeretnék dolgozni, és a munkám során (informatikus) sem volt rá soha szükségem.
A 3-asnak pld a hollandban igaza van. A "skót" igazából kelta nyelvnek viszont nem sok köze van az angolhoz.
Ha csak a spanyol és francia az opció, akkor próbáld ki mind a kettőre mondjuk két hónapig, és azt folytasd amelyik jobban tetszik, amelyeknek szivesebben foglalkozol.
Köszönöm a sok információt! Jó ötlet kipróbálni mind a kettőt, bár a franciáról én is hallottam, hogy nagyon nehéz... 10 év nagyon egy nyelvtanuláshoz. :-//
Multi cégnél dolgozom, és ezért is gondolkodtam egy második nyelvtanulásban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!