Le tudná valaki fordítani ezt az arab receptet?
3 csésze víz
1/3 csésze kóser só
2 babérlevél
1 csésze fehér ecet
2 font fehérrépa, meghámozva és ½ hüvelyk vastagságú gerezdekre vágva
1 kis cékla , fél hüvelyk vastagságú gerezdekre vágva
2 gerezd fokhagyma, durvára vágva
Útmutató
Egy közepes méretű lábasban tegye bele a vizet, a sót és a babérlevelet.
Közepes lángon, kevergetve melegítsük, amíg a só teljesen feloldódik, 3-5 percig.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd adjuk hozzá az ecetet.
Egy nagy, jól záródó fedelű edénybe tegye bele a fehérrépát és a céklát.
Adjuk hozzá a fokhagymát (ez lehet nagyon durván aprított is, a fokhagymát nem esszük meg, csak fűszerezésre szolgál, így nem kell szépen kinéznie).
Öntse a folyadékot az edénybe.
Hagyja állni 5 napig.
Tálalás előtt a legjobb, ha hűtőben tároljuk.
A savanyúságok általában körülbelül egy hónapig elállnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!