Hogyan tanultál meg otthon angolul B2 szintről C1-re?
Nem tudom. Angolt gimiben tanultam, de csak 11. osztályig, mert akkor meglett a B2 és a németre kezdtem koncentrálni.
Egyetemen olvastam angolul szakirodalmat, néztem angolul sorozatot. Aztán angolul írtam szakmai cikket. Meg angolul dokumentáltam minden munkámat. Volt 1-2 kisebb kiruccanásom külföldre illetve jöttek is külföldiek ide (évi kb 1-2 hét, amikor angolul is beszéltem).
Harmadévesként felvettem egy angol C1 szóbeli felkészítőt (mesterre kellett), de szerintem annyira nem adott sokat. Szinten tartott.
Januárban elkezdtem készülni az academic IELTS nyelvvizsgára. És sikerült is, C1-re.
Hozzátenném, hogy van rutinom a nyelvvizsgázásban meg a vizsgázásban. Van 3 sikeres B2 nyelvvizsgám, angolból pluszban emelt érettségi. Egy nyelvvizsgámat ismételtem is (14 évesen nem tudtam jó hivatalos levelet írni). Rengeteg versenyre jártam mindenféléből (nyelvi OKTV, fordítóversen, --egyik sem angolból--, de akár sportverseny, zenei verseny, tanulmányi verseny minden volt.) Aztán egyetemen fejlődött a vizsgázási módszerem, az előadásmódom, önbizalmam és logikus gondolkodásom.
Szóval nem tudom vagyok-e C1 szinten (az IELTS teszt szerint bőven), mindenesetre tudom hogyan kell vizsgázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!