Mely Budapesti gimnáziumokban lehet második nyelvként választani horvátot, szlovént, vagy bosnyákot?
Szlovénia egy 2 millió fős ország, még nyelvkönyvet sem láttam hozzá soha. A bosnyákok lélekszáma is hasonló. Teljesen irrelevánsak gazdaságilag és kulturálisan minden nem szláv embernek, ráadásul a lélekszám is annyira csekély, hogy mégis kivel akarsz beszélgetni az anyanyelvén, gazdaságilag sem állnak úgy, hogy érdemes legyen oda menekülni ebből az országból. Horvátokkal van kulturális kapcsolatunk, de nagyon ritka a horvát nyelvet tanító iskola. Utoljára Zuglóban hallottam ilyenről. [link]
Őszintén, én inkább megtartanám hobbinak, és 4 évig ingyen inkább angol-német-olasz-francia, esetleg spanyol valamelyikét tanulnám.
A horvát és a bosnyák szinte egy és ugyanaz a nyelv. Horvát nemzetiségi iskola van Budapesten: [link]
A szerb szintén ugyanez a nyelv, csak poltikai okok miatt veszik őket külön. Szerb tannyelvű iskola is van a fővárosban: [link]
Szlovénül szerintem csak Vas megyének egy bizonyos részén lehet tanulni, ahol szlovén kisebbség is él.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!