Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nagyon nehezen megy az angol,...

Nagyon nehezen megy az angol, mit csináljak, hogy tanuljam meg?

Figyelt kérdés
Az a helyzet hogy már sok éve kinlódok vele. A nyelvtan része világos mint a nap, de a szókincsem katasztrofális. Tudom hogy az egyik baj hogy magolom a szavakat. Pedig valahogy mégis megjegyeztem kb 200-300 szót bár ezek között is előfordul hogy keverem őket. Arról nem is beszélve hogy pl. az angol sorozatoknál elvesznék egyből magyar felirat nélkül. Esetleg van valami tippetek erre, hogy tudnám végre megtanulni az angolt?
2023. jan. 25. 17:42
 1/8 anonim ***** válasza:
Angol sorozatokat nezni magyar felirattal csak segit , hogy ertsd mit nezel, az angol nyelvet nem tanulod ezzel a modszerrel.
2023. jan. 26. 02:12
 2/8 anonim ***** válasza:

"Tudom hogy az egyik baj hogy magolom a szavakat."

Ezt sosem értem, hogy miért tartják bajnak, hogy jegyezné meg bárki is a dolgokat magolás nélkül? (Itt max arra kell figyelni, hogy azonos témakör szavait tanuld pl: öltözködés stb))

Én az olvasást javaslom (csak ne szavanként szótározz), egy idő után még ha nem is érted valamelyik szót, akkor is ki fogod tudni következtetni, hogy mit jelent.

2023. jan. 26. 08:38
 3/8 A kérdező kommentje:
Na és itt jön a következő probléma. Legyen szó olvasásról vagy sorozatról... ha találok is olyan mondatot amibe kb minden szót ismerek még igy is sok idő elmegy a forditással. Arról nem is beszélve ha nekem kéne még válaszolnom is angolul mivel először magyarul kigondolom majd leforditom szép lassan... A lényeg h lemegy a nap mire kidadognék valami mondatot.
2023. jan. 26. 09:04
 4/8 anonim ***** válasza:

De nem kell forditani, csak megerteni.

En is eleinte így tanultam. Voltak szavak, amiket tudtam mit jelent, le is tudtam irni, csak eppen azt sem tudtam, hogy kell kimondani. Eloszor TV-bol, olvasasbol tanultam, kesobb volt lehetoseg angol snyanyrlvukkel beszelnem, aztan valahogy osszeallt.

Mesekonyvekkel kezdtem 14 eves letemre.

2023. jan. 26. 12:11
 5/8 anonim ***** válasza:

"arra kell figyelni, hogy azonos témakör szavait tanuld pl: öltözködés stb"

Amikor én ilyen módszerre váltottam, direkt megnehezítette a dolgomat. Csak annyit tudtam sokszor, hogy az valami zöldség, de hogy melyik... :D

2023. jan. 26. 21:16
 6/8 anonim ***** válasza:
Csoportban tanulsz, magántanárnál vagy tanár nélkül?
2023. jan. 26. 21:21
 7/8 A kérdező kommentje:
Saját magam kinlódok. Sajnos a tanárosdi, meg külön angol sulis megoldások elhasaltak. Egy szintig eljutottam, és nyelvtanban igen is sokat segitettek de a szókincs része zsákutca volt mindig. Meg a lassú forditás.
2023. jan. 26. 21:38
 8/8 anonim ***** válasza:

Fordítás? Akkor elég régen tanulhattál már tanárral. Egy ideje már nagyon nem szokás fordítással tölteni az időt...

Melyik tankönyvsorozat melyik szintjéből tanultál utoljára? Érdemes lenne újra elővenni munkafüzettel együtt, és végigcsinálgatni a feladatokat, hogy ne az legyen, hogy csak egyszer találkozol egy szóval, aztán megpróbálod memorizálni, hanem sokszor előjöjjön, és sokmindenre kelljen használni, mert úgy van rá esély, hogy jobban megragad.

2023. jan. 26. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!