Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Spanyol vagy orosz ezek alapján?

Spanyol vagy orosz ezek alapján?

Figyelt kérdés

Angol után szeretnék egy második idegen nyelvet tanulni, olyat ami később a hasznomra is válhat, melyiket ajánlanátok és miért, illetve mennyi idő egy B2-es szint elsajátítása spanyolból vagy oroszból?

-angolul tanultam csak

-németet "tanulgattam" de a 4 eset fura volt, sokat kellett tanulnom, hogy megragadjon, illetve a szórendje is fura volt az angol után

2023. jan. 20. 20:25
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Az orosz nyelvben nincsenek névelők, de a főneveknek így is van nemük, többes számban is. A ragozás során maguk a főnevek módosulnak. Egyeztetés van, nemben, számban, esetben.

A fontosabb szófajokat ragozzák, a melléknevek a saját ragozásukban ragozódnak, ami nem biztos, hogy egyezik a főnév ragozási csoportjával.

A befejezett igét külön meg kell érteni. Valamennyire hasonlíthatod az angolhoz, mégis más.

2023. jan. 21. 10:40
 12/14 anonim ***** válasza:

"Valamennyire hasonlíthatod az angolhoz"

Hát azok alapján, amiket írtál, pont semmi köze az angolhoz, ahol alig ragozunk valamit. :)

2023. jan. 21. 11:31
 13/14 anonim ***** válasza:
#12: Befejezett igei aspektus angolban is van, viszonylag egységes (nem teljesen), én erre gondoltam.
2023. jan. 21. 14:02
 14/14 anonim ***** válasza:

Hacsak nincs szükséged specifikusan (várható költözés vagy munka pl) egyikre vagy másikra, szerintem az angolon kívül teljesen értelmetlen bármelyikre is időt energiét szánnod. Hiába tanulsz meg akármilyen szinten egy nyelvet ha nem beszéled elfelejted ilyen egyszerű. Márpedig ha nincs rá szükséged akkor nem is fogod beszélni.

Angol nélkül manapság nem lehet létezni, rá vagy kényszerítve a használatára és így nem is felejted el, de cserébe mindenhol megértik gyakorlatilag. Úgyhogy ja önmagában tanulni egy ilyen nyelvet várható funkció nélkül öncélű.

2023. febr. 8. 22:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!