Milyen nyelvet tanuljak?
mi a célod vele ?
melyikre érzel belső késztetést?
Most igazából, mindenki arra fog szavazni, hogy ő mit tanulna, és a te érveid nélkül ezt nem lehet objektívan eldönteni.
Németet, több okból is.
Magyarországon az USA mellett a legtöbb külföldi cég német és osztrák:
Ausztria és Németország a legfőbb célországok, ha külföldre akarsz menni dolgozni vagy tanulni. Általában véve, a német érdekszférába tartozunk.
Pont ma vettem elő a 30 évvel ezelőtti olasz könyvemet (olaszból érettségiztem). 30 év alatt talán ha 4-5 alkalommal tudtam volna olaszul jópofizni (azaz olyan emberekkel olaszul beszélni, akikkel amúgy angolul beszéltünk). A spanyol ugyanilyen nyelv, a gyakorlati haszna a nullához konvergál, ha nem utazol gyakran Spanyolországba vagy Dél-Amerikába.
A francia egy kicsit kakukktojás. Tagadhatatlanul a világ leggyönyörűbb nyelve, a kulturális hatása óriási, és a világpolitikai szerepe is nagy (Kanada, Afrika, Közel-Kelet országaiban sokan beszélik, befolyásosak és erősek az EU-ban stb). Ezért a német mögött még a franciát mondanám hasznosnak. (De nem hasznosabb, mint a német.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!