Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A férfiak vagy a nők tudnak...

A férfiak vagy a nők tudnak inkább idegen nyelveken? Ismerősök között inkább a nők, ez miért lehet? Más is ezt tapasztalja?

Figyelt kérdés

2023. jan. 20. 07:57
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
76%
Az én környezetemben inkább a férfiak. Főleg a pc és ps játékok miatt.
2023. jan. 20. 07:59
 2/13 anonim ***** válasza:
92%
Ismerősi körömben mindenki tud angolul, mert napi szinten hasznájuk a munkában.
2023. jan. 20. 08:02
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
Evolúciós okokból a nőknek jobb a nyelvérzéke, nyelvszakokra is szinte csak nők járnak, sztem kb 90-10% az arány a nők javára, de lehet hogy 90 fölött.
2023. jan. 20. 08:06
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Igen, a nőknek jobb a nyelvérzéke, és hagyományosan jobban is tanulnak, szorgalmasabbak. Ez a kettő kell, hogy idegen nyelvet megtanulj. Németországban, nyelvtanfolyamon, ahol csak felnőttek vannak, elég érezhető volt a különbség a nők javára. A férfiak inkább a hétköznapok élet során, hosszabb idő alatt tanultak meg németül.
2023. jan. 20. 08:15
 5/13 anonim válasza:
100%

Szerintem is jobb a nyelvérzékük, úgymond jobban ragad rájuk.

Én német nyelven kezdtem 10 évig, szinte semmire nem emlékszem nehezen is tanultam....aztán infos lettem az info világa főleg programokat tekintve meg angol sőt sok progi nincs is magyar nyelven ugye...

Mostanra angolul beszélek csak. De valahogy német után sokkal könnyebb volt.

2023. jan. 20. 08:41
 6/13 anonim válasza:
76%
Szerintem is inkább a nők fogékonyabbak idegen nyelvek megtanulására, de ennek a kérdésnek mi köze van a párkapcsolatokhoz?
2023. jan. 20. 09:35
 7/13 anonim válasza:
100%

Ha azokat az embereket nezzuk, akiknek nincs kimondottan szuksege a nyelvtudasra a munka miatt, akkor igazabol mindket nemnel siralmas a helyzet, mert onnantol kezdve kb az erdeklodesi koruktol fugg, hogy megtanultak-e normalisan egy nyelvet.

De alapvetoen a tinikori lanyismeroseim inkabb mentek nyelvszakra, volt ketto aki Azsia manias volt, az egyik japanra, a masik kinaira ment. Volt egy, aki kb szuletett bolcsesz tipus, o olaszra jart.

Van srac, aki gyerekkora ota jatszik gepen, de mindenhez leszedi a magyaritast, amihez van, az angoltudasa kimerul abban, hogy egyszerubb mondatokat olvasasnal megert, de ennyi.

En ugy vettem eszre, a ferfiak nem szeretnek “csak ugy” megtanulni valamit, ha nincs ra szukseguk, akkor nem erdekli oket.

2023. jan. 20. 09:48
 8/13 anonim ***** válasza:
64%

"Az én környezetemben inkább a férfiak. Főleg a pc és ps játékok miatt."

Az aztán komoly nyelvtudás 😁

2023. jan. 20. 09:48
 9/13 anonim ***** válasza:
16%
8-as: képzeld, ezek a játékok nem csak Minecraft szintűek lehetnek ahol a torch-al kimerül a legmagasabb tudás, hanem vannak nagyon is komplex nyelvészetű történetorientált játékok
2023. jan. 20. 09:54
 10/13 anonim válasza:
88%
Viccen kivul en jatekokbol nagyon sokat tanultam, de en folyamatosan szotaraztam jatek kozben😁 Gyerekkoromban az angol-magyar szotar egy eleg gyakran forgatott konyv volt XD
2023. jan. 20. 10:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!