A férfiak vagy a nők tudnak inkább idegen nyelveken? Ismerősök között inkább a nők, ez miért lehet? Más is ezt tapasztalja?

Szerintem is jobb a nyelvérzékük, úgymond jobban ragad rájuk.
Én német nyelven kezdtem 10 évig, szinte semmire nem emlékszem nehezen is tanultam....aztán infos lettem az info világa főleg programokat tekintve meg angol sőt sok progi nincs is magyar nyelven ugye...
Mostanra angolul beszélek csak. De valahogy német után sokkal könnyebb volt.
Ha azokat az embereket nezzuk, akiknek nincs kimondottan szuksege a nyelvtudasra a munka miatt, akkor igazabol mindket nemnel siralmas a helyzet, mert onnantol kezdve kb az erdeklodesi koruktol fugg, hogy megtanultak-e normalisan egy nyelvet.
De alapvetoen a tinikori lanyismeroseim inkabb mentek nyelvszakra, volt ketto aki Azsia manias volt, az egyik japanra, a masik kinaira ment. Volt egy, aki kb szuletett bolcsesz tipus, o olaszra jart.
Van srac, aki gyerekkora ota jatszik gepen, de mindenhez leszedi a magyaritast, amihez van, az angoltudasa kimerul abban, hogy egyszerubb mondatokat olvasasnal megert, de ennyi.
En ugy vettem eszre, a ferfiak nem szeretnek “csak ugy” megtanulni valamit, ha nincs ra szukseguk, akkor nem erdekli oket.

"Az én környezetemben inkább a férfiak. Főleg a pc és ps játékok miatt."
Az aztán komoly nyelvtudás 😁

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!