Mennyi idő alatt lehet megtanulni az olasz nyelvet felsőfokra, ha megvan már a francia, portugál, spanyol C1?
Viszonylag könnyen megy a nyelvtanulás. Naponta olyan egy órám lenne csak rá, viszont a nyelvtani részt tanár nélkül próbálnám meg elsajátítani.
Azt olvastam máshol, hogy azért annyira nem egyszerű nyelv.

10 csak annyira vok troll, amennyire saját magadat is annak tartod, az én véleményem ez, amit írtam.
az, h. 5 nyelven elboldogulsz, nem jelenti azt, h. tárgyalóképes vagy! van legalább 5 középfokú nyelvvizsgád?
bocs, egyetemi tanulmányaim alapján írtam azt, h. ez poliglott szint, amire nagyon kevesen képesek.
és óriási különbség van a boldogulok egy nyelven, ill. a beszélek jól egy nyelvet szint között.
igen, ezen a blogon az illető néhány hónap alatt készült fel a nyelvvizsgára, a teljesen kezdőtől a felsőfokig 1 év tanulás után jutott el, de az elhatározás, h. nyelvvizsgát csinál és a vizsga között csak pár hónap telt el.
"Körülbelül 2021 februárja lehetett, amikor elkezdtünk beszélgetni Henivel arról, hogy a május 21-22-i középfokú DELE nyelvvizsgát megpróbálom a Cervantes Intézetnél. Akkor az nagyon korai időpontnak tűnt, viszont az utána lévő másik B2-es nyelvvizsga meg nagyon távolinak. Mindeközben ott volt kiírva a C1-es DELE nyelvvizsga július 8-9-re. Ekkor merült fel bennünk az, hogy igazából ha előbb-utóbb úgyis szeretnék egy C1-es nyelvvizsgát, akkor minek tegyem le közben a B2-eset?
Anno németből 3 hónap volt a B2-es és a C1-es nyelvvizsgám letétele között, és visszagondolva tényleg “értelmetlen” volt elmenni kétszer nyelvvizsgázni."
toucandoit.hu

"h. 5 nyelven elboldogulsz, nem jelenti azt, h. tárgyalóképes vagy! van legalább 5 középfokú nyelvvizsgád?"
A nyelvtudás és a nyelvvizsga két különböző dolog. Ha külföldön élek, dolgozom vele és beszélek másokkal, az nekem elegendő szint, akármit is tartasz "tárgyalóképesnek".
Ahogy a kérdező, úgy én sem tartozom neked magyarázattal. Piszkálj mást!
Te tényleg a toucandoit-os csajhoz hasonlítasz engem? Ha nem egy teljesen inkompetens személy lennél a témában, hízna a májam rendesen. :)
Ha egy kicsit is tájékozottabb lettél volna, akkor tudnád, hogy a csaj minor francia szakos volt az egyetemen, tehát éveken át egyetemi szinten foglalkozott a francia nyelvvel. Konkrétan C2-es vizsgája van franciából. Keress rá a yt-on, nagyfiú vagy, biztos menni fog.
Ilyen alappal azért kicsit más spanyolul elkezdeni tanulni, amit mellesleg nem három hónap alatt csinált meg, hanem egy év alatt. Az más kérdés, hogy a vizsgákra 3 hónap alatt készült fel, de nem a nulláról, hanem előtte már 9 hónapig tanult.
Azt se sikerült megtudnod a blogjából, hogy ő amúgy nyelvtanár, ezzel keresi a pénzt, ebből él, vagyis napi szinten gyakorolja a nyelveket.
Na, egy ilyen hátterű emberrel hasonlítasz engem össze, aki soha életében nem járt nyelvszakra, soha nem volt nyelvtanár, teljesen más területen dolgozik és napi max. 1 órát van ideje tanulni, de van szorgalma, kitartása és akaratereje. Na, csak ilyen "apró" különbségek vannak kettőnk között, ami alapján te fake-nek gondolod a kérdésemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!