Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan kell meg tanulni nyelvet?

Sm02ZpMoTa kérdése:

Hogyan kell meg tanulni nyelvet?

Figyelt kérdés
az a problema angolul es oroszul akarok meg tanulni de sehogy se megy mit tegyek ha nem akar menni a nyel tanulas akarhogz probalkozom mindig csak kudarc lessz a vege
2023. jan. 11. 08:04
 1/10 anonim ***** válasza:
77%
Ahogy látom a magyarral is vannak problémák.
2023. jan. 11. 08:14
 2/10 anonim ***** válasza:
71%

húúú...Anyám! Borogass..kérdező! Te még magyarul sem tudsz!

Eleve ékezet nélkül írsz, ami pofátlanság, és sértés egy magyar nyelvű oldalon... a többi hibát nem is sorolom..

Hagyd a fenébe inkább.

2023. jan. 11. 08:28
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Azért csak gyakorolgass, hátha ráérzel:)
2023. jan. 11. 08:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen neurológiai értelemben semmi baj nincs sem a magyar nyelvtudásoddal, sem bármiféle egyéb nyelvi képességeiddel. sok sikert kívánok Neked mindkettőhöz.

Nyelvtanulásnál nem szabad elkeseredni, a teljes szabályrendszer csak sokára fog kiépülni, de épp ezért nem is nagyon szabad rágörcsölni. Latinul és szlovákul tanulok, de mégcsak nem is célom hogy egyszerre átlássak mindent, jobban érdekel az épp aktuális élő anyag. Latinul megvannak a népszerűbb ifjúsági irodalmi könyvek műfordításban (Harrius Potter, Hobbitus ille, Winnie ille Pu), találtam podcastokat, videobeszélgetéseket, filmeket, hírportálokat is. Gondoskodj megfelelő példaanyagról, ami folyamatosan kihívást és motivációt tud adni (ez lehet olvasmány, rajzfilm is).

Oroszul talán a ,,Mása és a medve'' lehet ilyen, de kellene talán még ennél is fokozatibb anyag. van még az az orosz vlogger lány, aki nagy büszkén mutatta a házilúdját ahogy egy folyóban kiengedte úsztatni, meg hasonló életképeket.

Persze szabályszerű nyelvtankönyből is érdemes tanulni, hiszen ezt a fajta rendszerezettséget nem nagyon lehet nélkülözni, ha nincs anyanyelvi környezet, de emellett érdemes mindig a motivációs is fenntartani és bősges példaanyagról gondoskodni, az tartja fenn igazán a folyamatos kedvet.

2023. jan. 11. 08:46
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Гусь Петр впервые видит реку!

https://www.youtube.com/watch?v=IOO4AgNYYIQ

Маша и Медведь:

https://www.youtube.com/@MashaMedvedTV/videos

2023. jan. 11. 09:27
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem teljesen jók kezdésre ezek sem, legfeljebb újrakezdőknek, de valami hasonlóakat lehet talán találni.
2023. jan. 11. 09:31
 7/10 A kérdező kommentje:

2/5 uristen mekkora pofatlansag jaj most mi lessz? ja semmi de ajanlom menny anyuci szoknyaja ala bombolni hatha sikerul neg nyugodni miutan ezzel sikerult a lelkedbe taposnom ki tudd heverni :)

4/5 koszonom a valaszod "Latinul megvannak a népszerűbb ifjúsági irodalmi könyvek műfordításban" parnapja gondolkodtam h az altalam tanult nyelveken meg probalom de az a baj meg eggyaltalan nem tartok azon a szinten ugy is mukodik h kb tudasom nulla van ? filmet nem de sorozatokat neztem oroszul es angolul magyar felirattal de nem tudok tobbet tole de lehet velem van a baj "Oroszul talán a ,,Mása és a medve'' lehet ilyen" koszonom akkor majd ranezek akkor erre

2023. jan. 11. 09:36
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Kösöznöm szépen válaszodat. Sajnos nekem nem működik az, ha a tudásomnál haladóbb anyag van csak, nekem persze az a meg nem érdelmelt előnyöm van, hogy volt ugye a régi még a rendszerváltás előtti orosztanulási alapozás. Szóval igazn jó kezdő anyagot nem ismerek, de az az igazság, hogy nem is nagyon ismerem, ezért ettől még lehet. Ami tud még segíteni, az, ha valami oroszul is és magyarul is megvan, és össze lehet hasonlítani. Mosanában az angolt,a németet, a szlovákot ilyen ismertebb rajzfilmekből próbálom gyaorolni mint a Hupikék törpikék meg a Gumimacik, mert azokhoz hozzá tudom nézni a magyart ugyanabból a részből. Azonban sajnos ezek azért igazából nehéznek bizonyultak még.
2023. jan. 11. 09:46
 9/10 NTBS ***** válasza:
Kitartással. Máshogy nem fog menni.
2023. jan. 11. 10:11
 10/10 anonim ***** válasza:

Ki kell menni az adott nyelvterületre egy időre, ahol rá van kényszerülve az ember a napi kapcsolatokra azon a nyelven. Azután már jön magától.

Pl. németül tanultam egy idősebb hölgytől még kamasz koromban, de csak a versikék mentek.

Azután nyáron a Balatonnál összeismerkedtem egy német lánnyal aki egy szót sem tudott magyarul. Így én próbálkoztam németül nála. Mindig jót nevetett rajtam, de utána mindig kijavított.

A szezon végére már "tűrhetően" meg tudtam értetni magamat.

Szóval keress egy orosz és/vagy angol párt magadnak.

:)

2023. jan. 11. 11:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!