Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol vagy német melyik lenne...

Angol vagy német melyik lenne "hasznosabb"?

Figyelt kérdés
2008. dec. 26. 10:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Világviszonylatban természetesen az angol. Én pl. Ausztria mellett lakom, szóval nekem a német lehet hogy hasznosabb, mert azt tudom használni, ha kimegyek pl. vásárolni vagy akármi:). A legjobb, ha mindkettőt tanulod:)
2008. dec. 26. 10:29
 2/14 anonim ***** válasza:
91%
A modern Európában mindkettő. Ha rám hallgatsz, akkor a némettel kezded, mert sokkal nehezebb, de aztán mikor elkezdesz angolul tanulni, rájössz, hogy az angol szinte ugyanaz, mint a német, csak sokkal-sokkal egyszerűbb, ezért neked már nem lesz probléma megtanulni.
2008. dec. 26. 11:27
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
én mindkettőt tanulok...a német sztem sokkal jobb és egyszerűbb...az angolban az a sok igeidő...sok helyen beszélnek németül,de angolul többen....
2008. dec. 26. 12:46
 4/14 anonim ***** válasza:
88%
én is tanulom mind2t, de nekem az angol sokkal jobb, meg hát azt beszélik többen, úgyhogy én az angolt ajánlom :D
2008. dec. 26. 13:07
 5/14 anonim ***** válasza:
70%
én az igeidőket nem tudom az angolba...olyan felesleges bonyodalom...
2008. dec. 26. 13:08
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Attol függ.

Ha tervezed a külföldi életet,akkor elkell döntened hogy merre mennél szivesebben.

Én mindig is csak az angolt tanultam,a végén meg német nyelvterületü orszàgba csöppentem,egy német szo tudàsa nélkül...

Most azt mondom,bàr németet tanultam volna,viszont ha az élet nem ide sodor,akkor még mindig az angolt ajànlanàm.

Lehetöség szerint tanuld mindkettöt!

2008. dec. 26. 13:13
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha van időd mindkettőre, akkor először német, és utána angol, én ovis korom óta angolt tanulok, németet tanultam középiskolában 2 évet, de ugyanannyit tudok belőle most, mint mielőtt elkezdtem tanulni (néhány számot és 1-2 köszönést, és tudok önkiszolgáló helyen vásárolni). Ha megveszek se tudnék megtanulni németül, nem áll rá a nyelvem (az egy másik dolog, hogy nem is tetszik a német nyelv, de attól még meg tudnám tanulni, ha rá tudnék hangolódni, csak nem megy), olaszt sokkal könnyebbnek érzem angol után, pedig azt meg csak autodidakta módon tanultam 0 tudásról.

Szóval ha van lehetőséged, akkor mindkettőt, és német után könnyebb az angol, mint fordítva, angolt a világ minden táján beszélik szinte, úgyhogy emiatt viszont az egy picit hasznosabb, azt megértik német területen is, ha turistaként jársz arra, illetve talán picit több helyen beszélik az angolt (Egyesült Államok, Nagy Britannia, Ausztrália, a 3 nagy angol nyelvterület).

De én azt mondom, hogy akármelyiket is tanulod, tanulj mellé ezektől eltérő másik nyelvet is (olasz, francia - EU nyelve, vagy távolkeleti, ami nagyon keresett), mert munka során már a csak angol-német kevésnek bizonyulhat.

2008. dec. 26. 13:47
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Az angolt nyilván több helyen tudod hasznositani.De ha német nyelvterületen fogsz élni,akkor meg a német:D Én inkább az angolt mondom,ha választani kell.
2008. dec. 26. 14:12
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

én is mindkettőt tanulom. és szerintem egyértelműen az angol a jobb

8 éve tanulok németet, mégis angolul jobban tudok, pedig szeptemberben kezdtem

könnyebb. sokkal :P

2008. dec. 27. 12:05
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
én 10éve tanulok németet,és ma már minden tantárgyamat(turizmus,idegenvezetés,marketing) németül tanulom...angolt 4éve tanulok,de az igeidők nem nagyon mennek...
2008. dec. 27. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!