A nyelvvizsgán a vizsgáztatók vannak olyan felkészültek, hogy a bőséges angol szókincset megértsék?
Ezt csak azért kérdezem, mert Antonio Parlati a rövid YouTube videóiban gyakran alternatívát mutat a hagyományos angol kifejezésekre. Például az "I don't know" helyett lehet azt is mondani, hogy "I have no clue". Amit én tőle hallottam először (bár jelenleg nincs túl sok tapasztalatom az angolban).
Szóval elképzelhető, hogy a vizsgáztató pl. nem hallott még ilyet, hogy "I have no clue" és nem érti majd, hogy mit mondok?

néha lenyűgöző milyen sötétség él a fejekben a nyelvtanulásról és nyelvvizsgáztatásról... nem, a vizsgabiztos nem is beszéli az adott nyelvet, képzeld.
legalább egy teljes szinttel felette kell lenniük a mindenkori vizsgaszintnek, hiszen nem csak azt kell tudniuk amit a vizsgázónak is minimum hanem annál még sokkal többet hogy kiszűrhessenek minden hibát és minél pontosabban ismerjék a nyelvet. minden (jó, a legtöbb, a magyar házivizsgákról nem tudok nyilatkozni) nyelvvizsgának van egy tesztrendszere a vizsgáztatók számára, amit időközönként el kell végezni hogy megmaradjon az ember jogosultsága vizsgáztatni.

4.
Hát amúgy nem csodálkoznèk, ha kiderülne.

Nem. Majd te fogod megtanitani a vizsgaltatot.
Amugy vizsgan ne hasznalt az “I have no clue “ kifejezest. Nem vizsgaanyag.
“ I haven’t got any idea” elfogadhato.

ne magadból indulj ki, csak mert te összesen tíz mondatot ismersz angolul, más még lehet hogy ismer többet... amúgy én pont ezt a kifejezést inkább nem használnám vizsgahelyzetben, nekem kicsit flegma.
idiómák már inkább, bár az meg szerintem egy nagyon jó középszintű vizsga, ahol értelmes jellegű társalkodást lehet folytatni a vizsgázó által használt, a vizsgáztatónak esetleg ismeretlen kifejezésről.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!