Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » 40 felett van még értelme...

40 felett van még értelme kínlódni egy nyelvvel munkavállalás végett?

Figyelt kérdés
2022. nov. 14. 11:44
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem kínlódni sósincs értelme.

Egy nyelvet szeretni kell, különben évekig a nyelvterületen élve sem nagyon lehet elsajátítani. Munkáért meg végképp kudarcra van ítélve, nincs meg egyszerűen az emberekben akkora elszántság, hogy hosszú távon kitartson, és meglegyen a gyümölcse.

2022. nov. 14. 11:57
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha így fogod fel, hogy kínlódás akkor nem éri meg.
2022. nov. 14. 12:06
 3/14 A kérdező kommentje:
Lassan már nem látok álláshirdetést, amiben nem kérik, munkanélküli lettem, amúgy eszembe se jutna. Mindig rossz volt a nyelvérzékem, írásban egy fokkal jobban ment, a hallás egyáltalán nem, így a válaszolás sem, de valamit muszáj kezdeni, időm meg ebben a helyzetben van.
2022. nov. 14. 12:10
 4/14 anonim ***** válasza:
31%
kínlódni nincs értelme, ha soha nem értél meg arra, hogy más nyelvekkel és kultúrákkal ismerkedj, akkor teljesen felesleges duzzogva ülni a nyelviskola sarkában, hogy jajj milyen szörnyű itt minden. kíméld meg magadtól a tanárokat és a fejlődni vágyókat.
2022. nov. 14. 12:11
 5/14 anonim ***** válasza:

Hát, úgy nehéz...

Eddig mit dolgoztál, hogy megvoltál nélküle?

Amúgy azt lehet, hogy amennyire tudod, felfrissíted az iskolai tudást.

2022. nov. 14. 12:12
 6/14 A kérdező kommentje:

Közszféra, oda nem kellett.

Középiskolában kezdtem angolul tanulni először, de a tanár se volt a toppon, a fősulin meg 2 évig szenvedtem magasabb szinten, majd eltörölték a nyelvórákat. A tudásom kb az alapfokú írásbeli szintje volt 20 éve, ennél jó volna többre vinni.

2022. nov. 14. 12:22
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
A lányom nyelvtanár és egyre több tanítványa van ebből a korosztályból, akik a munka miatt tanulnak nyelvet és megy nekik.
2022. nov. 14. 13:00
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha 40 fölött vagy, de még 50 alatt, akkor még kb. ugyannyi éved van hátra nyugdíjig, mint amennyit eddig dolgoztál… Ez azért még elég hosszú idő, de ha valóban nincs nyelvérzéked és csak kényeszerből tanulnál nyelvet, akkor inkább képezd át magad olyan foglalkozásra, amihez nem kell nyelvtudás, pl. mozdonyvezető, könyvelő, pénztáros, árufeltöltő, gyári melós, villanyszerelő, stb.
2022. nov. 14. 13:17
 9/14 A kérdező kommentje:
8: közelebb a 40-hez. Gondolkodtam már egyéb tanfolyamon is, de jelenleg arra nincs pénz. Régi nyelvkönyv meg van itthon, meg a netet használva gondoltam angolozni.
2022. nov. 14. 14:47
 10/14 anonim ***** válasza:
Van olyan cég, ami még a képzést is kifizeti helyetted, csak legyen kit alkalmaznia.
2022. nov. 14. 15:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!