Rizikós lenne így elmenni nyelvvizsgázni?
Figyelt kérdés
10.osztályos vagyok, 1 éve tanulom iskolában az angolt, itthon egyedül fél éve. Nagyon le szeretném tenni a B2 nyelvvizsgát még idén, mert ezt tavaly megígértem magamnak. Kitöltöttem pár Euroexam feladatsort, az olvasásértéseim kb 80-90%-osak, a hallásértésem 70-80%-osak. A levélírást még egyáltalán nem gyakoroltam, de a német nyelvvizsgán az közel 100%-os lett, tehát az sem megy rosszul. Beszédem a legrosszabb, de szerintem 60%-ot el tudnám csípni. A nyelvvizsga 1 hónap múlva lenne, de mint mondtam, nem sürgős, csak magamnak szeretnék megfelelni. Szerintetek?2022. nov. 13. 12:10
11/11 anonim válasza:
Én ami könyvből tanulok B2-re, hogy olyanok a mondatok, hogy ilyen szájbarágósak, a tényt elmondja de 2-3 mondatban az új szavakra koncentrálva, de valahogy én nem így beszélek magyarul, szóval hogy egy dolgot hogyan írnék körül nem adja vissza, de nem tudom hogy ez az angolul gondolkodás kérdése-e sza én ettől tartok, hogy nem tudok úgy beszélni olyan kellemesen. Ha nézek egy National geographicot, abba biztos nem úgy beszélnek. Nem beszélve a youtuberól, hogy sok vlogger kb egy konyhásnéni vagy túrista stylusában beszél, tele fél mondatokal, ki nem fejtve, nulla meg téves szinonímákkal, sza nem tudom, most tanulom már pár hónapja az angolt de nem tudom mikor leszek kész a vizsgára. Állítólag elég a nyelvatn, meg "fancy" különleges szavak, pl disappointment, instinct, avarage, involvment, tidy, overrated, cousin, caterring, trash, depletion, pollution, carbon-dioxid, acidic rain, take-off, landscape, kerosene fuel, oppurtunities, greengrocer, junk food, vermicelli, brusselsprout, bouillon..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!