Trip over, hang out, clean up. Mit jelentenek ezek a kifejezések, és mikor használjuk őket?
to trip over a cable - ez szerintem kitalálható
to hang out with friends - lógni haverokkal
to clean up - feltakarít/kitakarít (és/vagy rendbe tesz) , de átvitt értelemben is, pl: a rendőrség a mocskot az utcáról.., pénzt a pókerasztalról stb.
to clean up (yourself) - rendbe hozod magad (valami koszos meló után megmosakodsz és tiszta és rendezett leszel)
Az egy robot. Én inkább élő, angolul beszélő emberek véleményére vagyok kíváncsi, azért írtam ki a kérdést...
Köszönöm a választ, de az első nekem nem kitalálható. Nem ismerem ezeket a szavakat.
3. Rosszul tudod!!!
Emberek által írott fordításokat, szövegeket használ, mesterséges intelligencia alkalmazásával. Olvass utána!
6: értelmező olvasás nem megy???
A deepl is emberi tudást alkalmaz.
Az akkor sem ugyanaz.
Az egy gép. Ami kidob egy fordítást, ami vagy pontos, vagy nem, ugyanaz mint a Google fordító. Hosszabb szövegek fordításánál szoktam használni, mert a lényeget nyilván tartalmazza, de TANULÁSRA NEM használom. Nem bízok az ilyen gépekben, a deepl nem Skynet a Terminatorból csak egy fordítóprogram, egy gép, ami nem tud önállóan gondolkkdnit.
És szeretném, ha elmennél topikomból, mert látszik, hogy segíteni azt nem akarsz, de a deepl.hu-t reklámozni annál inkább.
Ha kifejezések szavak stb. érdekelnek, nemna Google fordító, a webforditas.hu meg a deepl "bölcsességei" érdekelnek, hanem hús-vér embereké.
Szia.
"az első nekem nem kitalálható. Nem ismerem ezeket a szavakat"
Na jó, de a szótár intézményét csak ismered. (Megnéztem, még a sztaki is tudja a jelentését.) Kíváncsiságból beírtam a gugliba és a deeplbe is, mindkettő tökéletesen fordítja. És mi az, hogy mit miért fordított úgy? Talán mert az a valamit azt jelenti. Hogy másként fordította volna?
Amúgy meg a "phrasal verb"-ökre keress rá, ha kutakodni szeretnél a témában.
ui.: meglepődnél mennyi hibás válasz születik itt a GYK-n hús-vér emberektől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!