Találkoztál már olyan magyarul tanuló külföldivel, aki képes volt tisztán kiejteni a magyar "a" hangot?
Figyelt kérdés
2021. aug. 25. 22:05
2/8 A kérdező kommentje:
Milyen származású?
2021. aug. 25. 22:20
3/8 anonim válasza:
Igen. Amerikai volt. Nem származás, hanem gyakorlás kérdése szerintem.
5/8 anonim válasza:
Sőt, olyat is, aki a "gy" és "ty" hangokat is jól leutánozta. Amúgy nem tanult magyarul, szóval ez csak hallás kérdése
6/8 anonim válasza:
Igen. Indiai. Egyáltalán nem hallatszott a kiejtésén, hogy külföldi. Mondta is, hogy onnan tudta, hogy már jól beszél magyarul, hogy egyre többször fordult elô, hogy lecigányozták. Nagyon helyes arcú kreolbôrû srác volt egyébként.
7/8 anonim válasza:
Életemben 3 külföldivel találkoztam, aki úgy megtanult magyarul, hogy nem mondtam volna meg, hogy külföldi: egy amerikai nő, egy holland és egy román férfi.
8/8 anonim válasza:
Van egy mozambiki kollégám, szebben beszél magyarul mint pár magyar. Semmiféle akcentusa nincs. Ha nem látod, hogy fekete, csak hang alapján nem mondod meg. Viszont huszonpár éve itt él, volt ideje belejönni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!