Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az jó módszer, hogy külön...

Az jó módszer, hogy külön tanulom a szavakat, külön a nyelvtant?

Figyelt kérdés
A Német nyelvtani ABC-ből tanulok.
2022. nov. 8. 19:52
 1/7 anonim ***** válasza:
70%
Nagyon rossz módszer.
2022. nov. 8. 20:12
 2/7 A kérdező kommentje:
Akkor, hogy tanuljam?
2022. nov. 8. 20:15
 3/7 anonim ***** válasza:
Rossz módszer. Komplett kifejezéseket, szerkezeteket tanulj, úgy a nyelvtan is hamarabb felszívódik. Az anyanyelvi beszélők sem külön tanulták a nyelvtant kiskorukban.
2022. nov. 8. 20:15
 4/7 anonim ***** válasza:
81%

Kifejezéseket, mondatokat próbálj megtanulni - és ott pontosan látod, hogy milyen nyelvtani szerkezetet hogyan használnak a németben.

A nyelv nem olyan, mint egy lego-készlet, hogy külön-külön gyűjtögeted színek (formák) szerint, aztán valamit összeépítesz belőle....

2022. nov. 8. 20:19
 5/7 anonim ***** válasza:
ajánlom német szókincs könyvet példamondatokkal
2022. nov. 8. 20:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Azt szoktam eddig csinálni, hogy amikor megtanulok egy nyelvtani részt, utána mindig mondatokat alakotok vele. De, akkor tanulok kifejezéseket.
2022. nov. 8. 20:33
 7/7 anonim ***** válasza:
79%
Lehet hülyének nézek, de én úgy tanultam, hogy előszőr az alapnyelvtanknat (ragozások (ige/főnév/melléknév és igeidőket tanultam) közben meg ahogy haladtam megpróbaltam minél tobb dolgot németül is elmondani, amk körülöttem van, amit gondolok, csinok. Akár magamban, amit látok amiről látok valamit es vélemenyem van róla, élményeket. Ezt gyakorolva jutottam el B2-ig. Kb 2 hete csinaltam egy C1 es szövegértést 67% lett. És a nyelvvizsgan is megdicsértek, amikor atvettem a bizonyitványt attól, aki vizsgaztatott, hogy emlekszik rám, és hogy jól beszélek, próbaljam meg a felsőfokot. Szóval én azt javaslom bármilyen szót is tanulsz, hasznald. Alakits ki magadban szituációt, ahol mondatba foglalod, minel tobb helyzetben, sokszor.
2022. nov. 8. 21:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!