Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az angol nyelven nézett...

Az angol nyelven nézett filmek, sorozatok akkor is érnek valamit ha csak az alapokat tudom angolból?

Figyelt kérdés
Már régebb óta tanulok angolt középiskola miatt, de nem nagyon jutottam sehova. Idén érettségizek és rájöttem, hogy számomra igenis fontos a nyelv. Szeretnék nyelvvizsgát is. Elkezdtem itthon nyomatni a Duolingo-t + angol szinkronnal, felirattal nézek sorozatokat. Szerintetek ez így is használ?
2022. nov. 7. 22:19
A kérdező szavazást indított:
Ez így is hasznos
Csak akkor ér valamit ha már jól tudsz angolul
12 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem ha még csak az alapokat tudod, akkor érdemesebb magyar felirattal nézni,angol szinkronnal, és ha van rá lehetőséged, picit lassítsd is be a videót, hogy az agyad össze tudja mosni úgymond a két nyelvet. :) Legalábbis amikor nekem még gyengén ment a nyelv, hiába néztem angol szinkronnal és felirattal az adott videót, az ismeretlen szavakat nem tudtam kilogikázni.

Sok sikert a tanuláshoz!

2022. nov. 8. 00:07
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Bár valószínű így is van haszna, de a hatékonyság szempontjából jobb a könnyítettebb anyag és ismerős szavakkal.

Olyanokra gondolok, mint ez:

[link]

Vagy itt is van egy csomó rövid történet hanganyaggal is. Ha érted az írott szöveget, akkor meghallgatod párszor és próbálod kimondani, szerintem az is sokat segít.

[link]

2022. nov. 8. 09:48
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Akkor inkább javasoljátok, hogy angol szinkron és magyar felirattal nézzem? :)
2022. nov. 8. 15:52
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Én évtizedek óta mindent csak angolul nézek, de ha van felirat, akkor nem tudok az eredeti szövegre koncentrálni, mert olvasom azt is, amit értenék. Szerintem a felirat inkább összezavar, mint segít.

Amikor még nem értettem angolul, akkor is úgy néztem a filmeket. Volt, amit megpróbáltam kiszótárazni, de mindent úgyse lehet. Egy idő után összeálltak a dolgok.

Érdemes lehet egyszerűbb nyelvezetű dolgokkal kezdeni, pl. rajzfilmek, gyerek műsorok. Nézz eleinte olyasmit, amit már láttál, ismered a történetet, ezért nem a totális sötétségben tapogatózol, ha nem értesz mindent.

2022. nov. 8. 17:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!