Az angol nyelven nézett filmek, sorozatok akkor is érnek valamit ha csak az alapokat tudom angolból?
Szerintem ha még csak az alapokat tudod, akkor érdemesebb magyar felirattal nézni,angol szinkronnal, és ha van rá lehetőséged, picit lassítsd is be a videót, hogy az agyad össze tudja mosni úgymond a két nyelvet. :) Legalábbis amikor nekem még gyengén ment a nyelv, hiába néztem angol szinkronnal és felirattal az adott videót, az ismeretlen szavakat nem tudtam kilogikázni.
Sok sikert a tanuláshoz!
Bár valószínű így is van haszna, de a hatékonyság szempontjából jobb a könnyítettebb anyag és ismerős szavakkal.
Olyanokra gondolok, mint ez:
Vagy itt is van egy csomó rövid történet hanganyaggal is. Ha érted az írott szöveget, akkor meghallgatod párszor és próbálod kimondani, szerintem az is sokat segít.
Én évtizedek óta mindent csak angolul nézek, de ha van felirat, akkor nem tudok az eredeti szövegre koncentrálni, mert olvasom azt is, amit értenék. Szerintem a felirat inkább összezavar, mint segít.
Amikor még nem értettem angolul, akkor is úgy néztem a filmeket. Volt, amit megpróbáltam kiszótárazni, de mindent úgyse lehet. Egy idő után összeálltak a dolgok.
Érdemes lehet egyszerűbb nyelvezetű dolgokkal kezdeni, pl. rajzfilmek, gyerek műsorok. Nézz eleinte olyasmit, amit már láttál, ismered a történetet, ezért nem a totális sötétségben tapogatózol, ha nem értesz mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!