Hivatalos angol nyelvvizsgát hol tudok csinálni?
Külföldi munka miatt kellene letennem, plusz fel akarok szabadulni az angol órák alól itthon.
Hol tudnék hivatalosan elfogadott nyelvvizsgát tenni?
B2-esen vagy C2-esen gondolkodom (ha jól tudom, a B2 a középfok felső foka, a másik pedig a legfelsőbb)
Van itt egy pár félreértés.
"Hivatalos angol nyelvvizsgát hol tudok csinálni?"
. Van olyan, hogy nem hivatalos nyelvvizsga?
"Külföldi munka miatt kellene letennem"
. Akkor esetleg nézz utána, milyen nyelvvizsgát vár el adott munkahely. Ha elő is írnak nyelvvizsgát, arra nincs általános megoldás. (főleg mivel a külföld eléggé tág fogalom)
"plusz fel akarok szabadulni az angol órák alól itthon."
. Hivatalosan nem kapsz felmentést nyelvvvizsga miatt.
"B2-esen vagy C2-esen gondolkodom (ha jól tudom, a B2 a középfok felső foka, a másik pedig a legfelsőbb)"
. Rosszul tudod. C1 a felsőfok.
"szóval inkább te tudod rosszul."
. Semmit nem tudtam rosszul. Vagy félreértem a kérdezőt, vagy mivel aki meg tud csinálni egy C2-t, abban fel sem merül, hogy B2-vel bajldójék, ezért jogos a feltételezés, hogy a kérdező felsőfokra gondolt "legfelsőbb" alatt.
“Kulfoldon” nem kell nyelvvizsga munkahoz, csak tudni kell.
Hogy mennyit, a munkatol fugg.
Nagy elteres van B2 es C2 kozott.
Ha ezeken gondolkozol, nem vagy kepben, csak almodozol.
En meg mindig nem ertem mirol almodozol. Hosszabb/rovidebb ido? Vizsgan nem kell sietni, meg van az ido adva.
Na, mindegy, passz.
A C2 az anyanyelvi szint. Majdnem 15 éve tanulok angolt, a B2 96%-os lett 16 éves koromban, folyékonyan beszélek, de két éve a C1-en így is épphogy átcsúsztam. Ha még életedben nem tettél le nyelvvizsgát, nem hiszem, hogy C2-vel kéne kezdeni, bármilyen jó is vagy angolból.
Ha külföldi munkavállaláshoz kell, akkor nemzetközileg elismert nyelvvizsgára van szükséged, először is le kéne infózni, hogy az adott cégnek mik a követelményei. Ajánlom ezt a két cikket a témában:
A nyelvvizsga leginkább egyetemi továbbtanuláshoz (felvételi pontszámokhoz), illetve a diplomához kell.
Munkahelyen már az állásinterjútól kezdve az elvárt nyelven beszélnek veled, a munkaszerződést az adott ország hivatalos nyelvén írják, azt írod alá. A főnök pld angolul adja ki a feladatokat. Onnantól kezdve ha nem érted, az csakis a te bajod (illetve a te hibád) lesz, de vizsgát általában nem várnak el.
Egyébként a Rigó utcát kivéve minden vizsgaközpont nemzetközi szabvány szerinti, ezért nemzetközileg elismert nyelvvizsga papírt ad. Nagy elvi különbség nincs köztük, a részletekről meg nem hiszem, hogy a gyakorin kapsz hiteles információt. Keress rá néhány vizsgaközpontra, tőlük tudsz konkrétabban érdeklődni.
Nyilvánvalóan troll kérdés. Aki felsőfokú szinten beszél angolul, az nem akar felszabadulni az angol órák alól itthon, vagy ha igen, akkor megkérdezi az angoltanárát, hogy melyik nyelvvizsgát ajánlja számára.
"Ha ezeken gondolkozol, nem vagy kepben, csak almodozol."
Egyetértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!