Ebbe a mondatban miért NOT van es miert nem DO NOT?
I may have seen an email and not put it in..
Miert nem jo ugy, hogy:
I may have seen an email and don't put it in
Pedig amerikai írta :)
Miért nem értelmes? Tényleg érdekel.
A may have mindkét igére vonatkozik.
Csak nem írta ki 2x
....and may have not put it in.
Ahogy a hármas írta: may have seen.../may have not put... lesz itt a két szerkezet
Olyan forma nincsen, hogy may have don't
Igen az vili hogy have dont nincs.
Szoval akkor igy mar ertem, ahogy leirtatok, koszonom!:)
"Ahogy a hármas írta"
Az is kaka, mert a perfekt infinitívbe nem not-oznak bele.
De lehet, ahogy régi tanárom mondta, ennyi kis hibával még a zongora is élvezhetően szól. Mondjuk a svéd dédpapa így beszélt amerikaiul Montanában a farmon.
6-os
Nem torzítottam így másoltam ki egy emailból.
7-es
Tudnal par szot irni a perfekt infinitivrol?
Miert nem jo akkor ugy?
a perfekt infinitív alakja a (to) have done. Infinitíves szerkezetekben vagy segédigékkel általában a múlt időre vonatkozó jelentés értelemben használják, inkább a meg nem valósult tervekről, feltételezésekről, lehetőségekről, utólagos tanácsról, ilyesmikről, mintsemhogy valóságos történésekről.
I meant to have phoned but I forgot. (de nem telefonáltam)
You should have written a letter. (de nem írtál)
She should have arrived by now. (de nem tudjuk) - amúgy pont ebben az értelemben ebbe a mondatba majdnem mindegyik segédige jó.
Tagadó alakok:
needn't have sent
shouldn't have hit
can't/couldn't have been there
szóval az infinitív két része közé nem raknak tagadást.
Nem vagyok egészen biztos benne (épp percenként harmincat prüszkölök, és ez lefogja maradék három agysejtemet), de alighanem a may have done-t meg nem is tagadják, arra szolgál a can't/couldn't have done. Ugyanígy nincs mustn't have done sem. Ellenkező irányból viszont need have done nincsen, csak tagadó alak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!