Hogyan kezdjek neki a mandarin kínai nyelv tanulásának?
Imádom ezt a nyelvet és a kínai kultúrát, kaját, történelmet (bár azt a politikai rendszert, ami már egy ideje van náluk, azt nem), és szívesen ismerkednék kínai emberekkel az ő anyanyelvükön.
Úgyhogy nagyon szívesen elkezdenék kínaiul tanulni, csak egy probléma van: nem tudom hogyan fogjak hozzá.
Jó lenne valami tankönyvből tanulni. Angolul már tudok, tehát akár angol-kínai tankönyvet is használnék szívesen. Viszont egyáltalán nem ismerem a mandarin tankönyv-kínálatot, és ezért eddig nem is mertem beszerezni semmilyen kötetet sem (mert amúgy elég drágák ezek, és nem szeretnék mondjuk 40.000-et kidobni egy rossz tankönyvre).
Tudom, hogy mindenkinek más jön be nyelvtanulás terén, de ki szeretném kérni az itteni kínai tanulók/tanárok véleményét, hogy tulajdonképpen mivel is érdemes elkezdeni ezen nyelv tanulását? Egyébként nem feltétlenül kell tankönyvet ajánlani, hanem ami nektek bevált, azt leírhatjátok. Magántanárhoz nem szeretnék járni. A Duolingót már ismerem, de annak a kínai kurzusa kb. vicc kategória. Azért egy B1-B2 szintet megcéloznék, 1-2 év alatt, és írni-olvasni is szeretnék magabiztosan tudni. Na ezeket a Duolingótól nem kapom meg.
Minden választ előre is nagyon szépen köszönök!
Ne! Neee-ne-ne-ne-ne!
Pont a Nagy Bálint féléből NE!
A kínai nyelv, főleg az alap mandarin, beszéd-alapú. A helyes kiejtés a lelke mindennek, ha a kiejtésed nincs az elején tökéletesre fejlesztve, akkor a nyelvtanulás nagy része mehet majd a kukába.
Ez a könyv pedig a lehető legrosszabban magyarázza el a magyar nyelvben természetesen nem előforduló hangok kiejtését.
Azt a borzalmas átírást pedig inkább hagyjuk is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!