Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan kezdjek neki a mandarin...

Hogyan kezdjek neki a mandarin kínai nyelv tanulásának?

Figyelt kérdés

Imádom ezt a nyelvet és a kínai kultúrát, kaját, történelmet (bár azt a politikai rendszert, ami már egy ideje van náluk, azt nem), és szívesen ismerkednék kínai emberekkel az ő anyanyelvükön.

Úgyhogy nagyon szívesen elkezdenék kínaiul tanulni, csak egy probléma van: nem tudom hogyan fogjak hozzá.

Jó lenne valami tankönyvből tanulni. Angolul már tudok, tehát akár angol-kínai tankönyvet is használnék szívesen. Viszont egyáltalán nem ismerem a mandarin tankönyv-kínálatot, és ezért eddig nem is mertem beszerezni semmilyen kötetet sem (mert amúgy elég drágák ezek, és nem szeretnék mondjuk 40.000-et kidobni egy rossz tankönyvre).

Tudom, hogy mindenkinek más jön be nyelvtanulás terén, de ki szeretném kérni az itteni kínai tanulók/tanárok véleményét, hogy tulajdonképpen mivel is érdemes elkezdeni ezen nyelv tanulását? Egyébként nem feltétlenül kell tankönyvet ajánlani, hanem ami nektek bevált, azt leírhatjátok. Magántanárhoz nem szeretnék járni. A Duolingót már ismerem, de annak a kínai kurzusa kb. vicc kategória. Azért egy B1-B2 szintet megcéloznék, 1-2 év alatt, és írni-olvasni is szeretnék magabiztosan tudni. Na ezeket a Duolingótól nem kapom meg.

Minden választ előre is nagyon szépen köszönök!

2022. okt. 15. 23:07
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Ne! Neee-ne-ne-ne-ne!

Pont a Nagy Bálint féléből NE!

A kínai nyelv, főleg az alap mandarin, beszéd-alapú. A helyes kiejtés a lelke mindennek, ha a kiejtésed nincs az elején tökéletesre fejlesztve, akkor a nyelvtanulás nagy része mehet majd a kukába.

Ez a könyv pedig a lehető legrosszabban magyarázza el a magyar nyelvben természetesen nem előforduló hangok kiejtését.

Azt a borzalmas átírást pedig inkább hagyjuk is...

2023. okt. 5. 15:47
 12/12 anonim ***** válasza:
Kösöznöm szépen, mindig lehet az, hogy tévedtem, kínaiban nem vagyok otthon egyáltalán, egy rövid próbálkozásom volt 88 körül. Kedvcsinálónak sem jó? Engem annak idején nagyon kíváncsivá tett, és mivel azonnal láthattam magam előtt valamit, ezért tetszett. Egyébként a pinyint megpróbáltam később más könyvekből hozzátanulni.
2023. okt. 5. 16:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!