Lehet később akár nagyobb hasznom is abból, hogy tudok kínaiul (mandarin)?
Figyelt kérdés
Gimnáziumban harmadik idegen nyelvként vettem fel a német és az angol után. A tanár anyanyelvű kínai, nem tud magyarul semennyit, angolul beszélünk, meg nyilván egyre jobban kínaiul. Nem sokan járunk kínaira: egészen pontosan 2-3 ember engem is beleszámolva.2022. szept. 30. 16:48
1/7 anonim válasza:
Igen, de csak allami szervnel. Kulgazdasag vagy nemzetbiztonsag. Mert ide megbozhato magyar allampolgar kell. Kinai ceghez felvesznek kinai magyar kettosoket, azaz kinait aki ide szuletett, mert abban biznak meg.
2/7 anonim válasza:
Elég korlátozottak a lehetőségek, ahol a kínait hasznosítani lehet (nyilván ez itthon értendő, nem arra ha Kínába költöznél). Persze a semminél jobb, ártani nem fog, de szinte biztos hogy befektetett idő szempontjából nem hatékony a jövőbeni karriered szempontjából.
3/7 anonim válasza:
Kína gazdasági és politikai nagyhatalom, és eléggé növekszik a befolyása, és a történelemben is meghatározó volt. Kínaiul nagyon kevesen beszélnek Európában, pláne Magyarországon. Már hogy ne lehetne előnyöd ebből a jövőben? Akkor még a tanulási lehetőségekről nem is beszéltünk...
4/7 anonim válasza:
Eljutni odáig, hogy egyáltalán használható nyelvtudásod legyen, az több év, és rengeteg befektetett energia (persze ez bármilyen nyelvre igaz, nem csak a kínaira). A gimis nyelvórák kiindulásnak jók, de ne várd, hogy önmagában ettől később automatikusan akármilyen hasznod lesz.
5/7 anonim válasza:
"Kínaiul nagyon kevesen beszélnek Európában, pláne Magyarországon."
Ez igaz. De a kérdező itthonról valószínűleg nem a kínán kívül még soha nem járt ottani kisnyugdíjas csingcsung bácsival fog kapcsolatba kerülni, hanem kínai központú multicégek képviselőivel, kínai üzletemberekkel stb. Ők pedig 99%-ban beszélnek angolul.
6/7 anonim válasza:
Hát, ha elmész diplomatának, akkor persze, vagy ha egy kínai cégbe elmész dolgozni, ott se lesz hátrányod belőle.
Ezeken kívül nagyon nem lesz hasznodra, de egyébként hasznosíthatod, ha szeretnéd.
7/7 anonim válasza:
#5 De ha az ő anyanyelvükön beszélsz azokhoz a kínai üzletemberekhez, akkor imádni fognak, és több sikered lesz velük. Engem már a kínai kifőzdés néni azért is megjegyzett, mert kínaiul köszöntem neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!