Hogy vegyem rá anyát, hogy tanítson meg olaszul?
Figyelj..
Az olasz is jól jön..
És ráadásul még nyelvvizsgázni is lehet belőle..ami nagyon jól jön a diplomaszerzéshez is..beszéld ezt meg vele..
Kedves első válaszoló!
Már miért lenne igaza anyukájának, hogy nem akarja tanítani olaszra? A gyerekek mindent nagyon hamar meg tudnak tanulni, ha akarnak.
Te, meg kérdező, kérdezd anyukádat, hogy hogyan mondják ezt meg ezt az angol szót, olaszul. Mert szeretnéd összehasonlítani. Csak vezesd szépen bele, azt már önként segíteni fog.
Nem abban van igaza, hogy nem akarja tanítani, hanem hogy vannak "hasznosabb" nyelvek az olasznál, pl. a némettel tudtommal többre lehet menni, persze nem ez volt a kérdés. Ha valaki olaszul szeretne tanulni, mert az tetszik neki meg azt szereti csinálni, akkor természetesen hasznos neki, sajnálom, hogy félreérthetően fogalmaztam.
első
"Hogy vegyem rá anyát, hogy tanítson meg olaszul?"
Mondd meg neki, hogy szívesen megtanulnád.
"szerinte az anyanyelvem és az angol sokkal fontosabb, mint az olasz"
Ez tény, de egy idő után, ha már tudsz angolul, sosem árt további idegen nyelvek ismerete, és a te esetedben ez kézenfekvően lehet az olasz is, bár én olaszt nem tanulnék második idegen nyelvként sem (van 7-8, nála fontosabb nyelv).
"Most 14 éves vagyok, ebben a korban még meg tudna anyu tanítani anyanyelvi szinten olaszul?"
Nem. Kivételes nyelvtehetségek képesek rá, aki viszont a gyerekkor elmúltával (6-8 éves kor fölött) kezd tanulni egy nyelvet, az sosem lesz anyanyelvi szinten. Nem fog tudni pl. akcentus nélkül beszélni.
"Ráadásul meg egyáltalán nem igaz az, hogy egyik nyelv fontosabb lenne, mint egy másik."
Hogyne, a xhosza és a friuli nyelvtudás pont olyan értékes, mint az angol vagy a francia.
Kérd meg anyukádat, hogy mostantól kezdve csak olaszul beszéljen hozzád. Ha egyszer van lehetőséged olaszul tanulni, akkor azt nem szabadna elszalasztani, ugyanis ahány nyelvet beszélsz, annyi ember vagy :) Ráadásul az európai nyelvek hasonlítanak egymásra, úgyhogy még az angol is könnyebben ment volna neked...
Egyébként ha az én férjem más anyanyelevű lenne, biztos, hogy mindkét nyelvet tanulnák a gyerekeink (függetlenül attól, hogy milyen nyelvről van szó). Ha veled kisokorodtól fogva anyukád csak olaszul, apukád pedig csak magyarul beszélt volna, akkor most anyanyelvi szinten beszélnéd mindkét nyelvet. És a kettő nyelv mellett nyugodtan megtanulhatnál angolul is.
Lehet, hogy valami rossz élmény miatt nem akar tanítani...próbáld kideríteni...
vafy érvelj azzal, h az olasz rokonokkal szeretnél a saját nyelvükön beszélni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!