ELTE-BTK néderlandisztika vagy finn minort ajánlanátok inkább?
egyiket sem választanám.
minorképzésben te nem fogsz sem hollandból, sem finnből perfekt lenni, mert ahhoz kevés az idő meg a tárgy.
ha van angol v. német minor, akkor azt. a már meglévő tudásodat elmélyíteni.
finnek és hollandok is remekül beszélnek angolul, sokan németül is.
Néderlandisztika főszakon végeztem (ELTE). Minoron szorgalommal egy B2-es nyelvvizsgáig simán el fogsz jutni a két év végére. Minőségi a képzés, főleg a nyelvoktatás része. Én szerettem a szakot, bár tény, hogy pörgős és sokat követelnek. Cserébe viszont tényleg magas szintű nyelvtudáshoz lehet jutni, illetve nagyon jó a közösség is a tanszéken.
Holland minorra mindig tavasszal kell jelentkezni, tehát másodévesként kezded el. Szerintem ez előny a finnel szemben, mert így nem egyszerre kellene a svédet és a hollandot a nulláról elkezdened.
Svéd főszakosként neked még az is előny lenne, hogy a holland tanszék szintén az R épület 1. emeletén van, úgyhogy gyorsan átérnél egyik óráról a másikra :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!