Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Felsőfokú B2-ről mennyi idő...

Felsőfokú B2-ről mennyi idő eljutni C1-ig?

Figyelt kérdés
Suliba ebbe az évbe a B2-est tanuljuk, de csak hétfőtől kezdődik a tanév. Épp most megcsináltam egy tesztet (Englishscore ez egy aplikáció), ami meghatározza, hogy milyen szinten vagy és felső középfok jött ki (408 ponttal). Ez mit jelent? Tervezek nyelviskolába járni... Mennyi idő lenne míg felfejlesztem magam C1-re? (Nem tanulnék napi 4-5 órákat...) 2.-os leszek most gimibe (évet ismétlek) és mivel felvidéken lakok, így 9 osztályos az alapsuli, de ezt csak így megemlítem. Elolvastam már pár könyvet angolul és csak pár szó volt amit nem értettem, de amit most olvasok na abból sokat nem értek. Angolul netezek (tiktok, youtube), nézek filmeket, hallgatok zenéket... Na szóval, így mennyi időbe telne? ❤

2022. szept. 3. 22:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

9

Erről van szó. Elolvasom én a Harry Pottert és megértem a lényegét, de hogyha politikáról, vagy szennyvíztisztításról kellene beszélnem, sztem egy szó sem jönne ki a számon. :D A C1-hez nem elég ennyi tudás. A kérdező is B2 környékén lehet, hogy van, de a C1-es nyelvszint brutális szókincset von maga után, nem elég egy tengeri nyaralást leszervezni nyelvvizsgán, meg arról beszélni, hogy kell e a kutyádnak ruha, vagy az már sok.

2022. szept. 4. 10:45
 12/15 anonim ***** válasza:

"Elolvasom én a Harry Pottert és megértem a lényegét"

Mert ismered a sztorit, ez így nem is ér egy bakfingot sem.

2022. szept. 4. 11:03
 13/15 anonim ***** válasza:
A Harry Potter nyelvezete angolul nagyon könnyű, inkább stabil B1-re tudnám tenni. Nem tudom, hogy milyenek ezek az appok, de azért én nem bíznám rájuk magamat a nyelvtudásom felmérésére. Én elmentem megírni egy írásbelit még régen egy nyelviskolába, azt mondták B2-n vagyok, aztán közelében sem voltam az éles vizsgán a B2-nek. Egy tanár tudja csak letesztelni, hogy szókincsnek, kifejezésekben hol állsz pontosan. Lehet sok mindent megértesz, de lehet nyelvtanban már nem állsz ott, és a felsőfokon még vannak nem látott nyelvtani részek. Szóval szerintem tanár mérjen fel, akivel készülsz. Iskolai angol nem tudom nálatok hogy van, nálunk is sok minden volt a tankönyveken, de Magyarországon az átlagdiák egyedül még középfokig sem jut el az érettségiig. Egyébként, intenzív készüléssel, segítséggel, 1, esetleg 2 év alatt felkészülhetsz, ez rajtad áll elsősorban. Érettségiig simán meglehet. Viszont felsőfokú nyelvvizsgán olyan témákról kell tudni beszélni, amikről magyarul sem biztos, hogy hirtelen tudnál sokat érdemben beszélni, pl. multikulturális társadalmi problémák, szociális ellátások, migráció, közbiztonság, lakhatás, oktatásügyi problémák, továbbtanulás, környezetvédelem, tudatos online vásárlás... Ez szókincsben is nagy ugrás a középfokhoz képest. Én tanárral méretném fel magamat pár alkalommal, kikérném a tanácsát, hogy számomra milyen nyelvvizsgatípust javasol, és annak megfelelően gyakorolni a témákat, teszteket, illetve vele gyakorolni a témákat, szókincset.
2022. szept. 5. 09:25
 14/15 anonim ***** válasza:

"Mert ismered a sztorit, ez így nem is ér egy bakfingot sem."

Azta, szóval ha vágom a sztorit nagyjából, szted fejből tudok minden mondatot betanulva, főleg hogy a könyv fele van benne csak a filmben? :D

"inkább stabil B1"

Rengeteg szó van benne, ami nem B1, vagy átlagos nyelvtanuló nem találkozik vele az iskolában. Ezt úgy mondom, hogy nekem meg 90-95%-os lett a közepem szóbeli és írásbeli része is, ami még mindig s*ar, de ez a B2 szint.

2022. szept. 5. 17:05
 15/15 anonim ***** válasza:

"szóval ha vágom a sztorit nagyjából, szted fejből tudok minden mondatot betanulva, főleg hogy a könyv fele van benne csak a filmben?"

Épp ez az, hogy nem kell betanulni ahhoz, hogy egy ismert cselekvést tudjál követni, de az akkor sem a szöveg értéséről szól, hanem arról, hogy összepárosítod az ismert történetet egy pár szóval, amit felismersz.

2022. szept. 5. 17:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!