Szeretnék 3 év alatt eljutni németből egy magabiztos felsőfokú szintre. Mi lenne ennek a leghatékonyabb, legbiztosabb módja?
Angolul megvan a felsőfok, olaszul a közép. De ezeket suliban tanultam. Most, hogy már nem vagyok gimis, nem tudom, hogyan álljak neki.
Németre lenne szükségem, előnyt jelent a pályán, ahol a jövőmet elképzelem, de nem tudom, merre induljak?
Nyelviskola: hetente 2x járjak be valahova még tanulni csoportokba?
Magántanár: honnan tudhatom, hogy haladunk, hogy jó tanárt találtam?
Egyedül: szorgalmas vagyok, de tök egyedül megtanulni egy nyelvet nem tart 3x annyi ideig, mint alapból tartana?
Tanácstalan vagyok. Nektek mi vált be a legjobban? Csak szerenték biztos lenni abban, hogy haladok majd, a munka részét beleteszem, attól nem félek, és szerintem a nyelvérzékem (ha van ilyen) az se rossz.
Ti mit tanácsoltok, hogy kezdjem el?
Nekem magántanárral nagyon gyorsan ment a tanulás. Nyelviskolában mázli kell, hogy jó tanárod legyen, a csoport olyan szinten legyen mint te, és olyan olyan gyorsan haladjanak, ami neked megfelel.
Én a magántanárommal éreztem, hogy hónapról hónapra sokat fejlődök, nem kellett gondolkoznom rajta, hogy jó-e. Mindig annyi házit adott, hogy alig győztem. A feladatok olyan nehezek voltak, hogy épphogy meg tudtam őket csinálni. Azokra a területekre koncentrált, ami nekem nehezen ment. Fontos, hogy minden készséget fejlesszetek (beszéd, írás, olvasás, hallás utáni értés, nyelvtan, szókincs). Olyat keress, akinek van tapasztalata ezen a szinten tanítani, nem elég, hogy maga tudja a nyelvet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!