Ha 28 éves koromra angolból nem tudtam B1 szintnél tovább eljutni akkor később már baromi nehéz lesz egy C1 szintet elérni?
28 leszek nyáron, 6 év tanulás után gazdaságinformatika BSc-t szereztem. 1 éve szereztem a diplomát és eddig egyik munkahelyemen se kellett az angol (eleve olyanokat pályáztam meg mert úgyse vettek volna fel).
Szóbeli/írásbeli részt külön csináltam a legkönnyebbekből (origo ill dexam), hogy tuti meglegyen a diploma miatt. Előbbit 2013-ban, utóbbit 2015-ben szereztem. Azóta max youtube-on nézegettem néha videókat (meg amíg munkanélküli voltam néha egy-egy appal bohóckodtam), de alapvetően utálom a nyelvtanulást, nincs türelmem hozzá és a pörgős szöveget se tudja követni az agyam (és ami nagy baj, hogy antiszoc vagyok így magyarul is nehéz kifejeznem magam ezáltal az angol is nehezebben megy mint másnak hasonló képességekkel).
Jelenleg még a B1 szintet sem érem el (szerintem) max be tudok mutatkozni, elmondani mit/hol tanultam meg mi a hobbim ill. hétköznapi dolgokról elmakogni vontatottan. Folyó szöveget nem értem (magamban kell lefordítani és nem látom magam előtt a szöveget). Youtube kommenteket nehezen tudom megérteni.
Ráadásul mióta dolgozom egyáltalán nem gyakoroltam az angolt és szerintem még az általános kognitív képességeim is romlottak.
Az lenne a kérdésem, hogy a fentiek tükrében ha eddig nem ment a nyelvtanulás (akár lustaság akár nem), akkor 30 fölött már alapból sokkal nehezebb lesz? (Tegyük fel, hogy jobban nekifekszem napi fél-egy óra tanulás formájában).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!