Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ezen az angol mêmen(lentebb a...

Ezen az angol mêmen(lentebb a szöveg) mit jelent az "out"?

Figyelt kérdés

[link]

Lentebb lesz egy twitter kép es ott van ez a mondat:

THERE IS SOMEONE OUT THERE FOR EVERYONE

beírtam a google translete-be: "Mindenki számára van valaki"

De mit jelent az OUT benne?

Az out -ot nem arra használják h valaki elmegy szórakozni vagy ilyesmi? (Out: ki).

Itt milyen jelentese van? 😭😭😭😭😭

2022. aug. 20. 02:48
 1/5 anonim ***** válasza:
94%
Kint, a nagyvilágban.
2022. aug. 20. 02:53
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Itt a magyar “valahol”-nak felel meg.
2022. aug. 20. 03:16
 3/5 anonim ***** válasza:
72%

A “let’s go out” sem azt jelenti, hogy menjunk ki.

Hanem menjunk valahova.

2022. aug. 20. 03:17
 4/5 anonim ***** válasza:
84%

"Ki ne találkozott volna már az interneten a diszkóban nagyon magyarázó fiúval és a lánnyal, akit ez nem nyűgöz le"

Ööö, én pl életemben először látom ezt a képet...

A szöveget én nem szó szerint fordítanám. Kb: mindenkinek van párja valahol a nagyvilágban.

2022. aug. 20. 05:24
 5/5 anonim ***** válasza:

A mondatban az out nem külön áll, hanem az "out there" kifejezés része. Ennek első jelentése odakint, de ahogy előttem is írják, van "a nagyvilágban" jelentése is.

Az adott mondatot én leginkább úgy fordítanám, hogy "mindenki megtalálja a párját", avagy kicsit jobban ragaszkodva az eredetihez "mindenkire vár valaki a nagyvilágban".

Egyébként ha már az "out there" fordításánál tartunk, az X-akták "az igazság odaát van" mottója eredetiben "the truth is out there".

2022. aug. 20. 16:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!