Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szókincs bővítési módszerekre...

Szókincs bővítési módszerekre tippek?

Figyelt kérdés
Ki hogy csinàlja? Értem ez alatt, ha olvastok tankönyvet/cikkeket a neten/könnyített olvasmànyt, és vannak benne ismeretlen szavak, azokkal ti mit csinàltok? Mindig kiírjátok külön, vagy újra újra elolvassátok a szöveget?

2022. aug. 18. 14:02
 1/5 anonim ***** válasza:
Nagyon sokat kell olvasni, ez az alapja mindennek. Én ha találkozom egy idegen szóval, arra ráguglizom. Ha mondjuk előadáson vagyok és az előadó használ valami kifejezést, amit még nem ismerek, azt mindig felírom, később arra is ráguglizom. Az is jó, ha sok okos embert ismersz, vagy akár csak követsz FB-n, akiktől tanulhatsz.
2022. aug. 18. 14:21
 2/5 anonim válasza:
0%
Ha magyar nyelvről van szó Arany János műveit kell olvasni, ha angol Shakespeare-t. A többinél nem tudom.
2022. aug. 18. 14:30
 3/5 A kérdező kommentje:
Angolról van szó.
2022. aug. 18. 14:34
 4/5 anonim válasza:
Leitner módszert ajánlom vagyis a szó kártyák használatát.
2022. aug. 18. 16:00
 5/5 anonim ***** válasza:

Ajánlom:

- könnyített olvasmányokat (bookworms stb.),

- ororo tv,

- www.newsinlevels.com

2022. aug. 18. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!