Hogyan vegyem rá magam hogy elolvassak egy könyvet angolul?
Végig néztem több sorozatot angolul, angol felírattal (+5 évadosokat).
Értettem kb mindent belőle. Nem tudom hol lehet a szintem de szerintem valahol B1 és B2 között.
Sajnos középiskolában pocsék angoltanárom volt így ott semmit nem tanultam, mióta leérettségiztem azóta magamat képzem, mert a diplomához kell majd nyelvvizsga...
Tudom hogyha elolvasnék 1 könyvet angolul az sokat segítene az angolomon, de egyszerűen mindig elfáradok benne pár oldal után..
Magyarul szeretek olvasni és viszonylag "többet" olvasok mint az átlag (a korosztályomban, pld most nyáron 6 könyvet ). Tudom ez nem eget rengetően sok, csak azt mondtam, hogy szerintem többet mint az átlag. Elvileg alacsony az olvasási hajlandóság a fiatalok körében a hazánkban.
Nektek milyen trükkjeitek vannak erre?
Esetleg osszam be a könyvet akkor és haladjak vele napi 5 oldalt hátha megjön a kedvem? Ha magyarul kezdek neki egy könyvnek 1 hét alatt általában elolvasom bármilyen hosszú is, de így meg hónapokig tartana egy nagyobb könyv.
Szeretem a sci-fi-t, a kutyákkal kapcsolatos könyveket (szánhúzókról főleg, meg neveléssel kapcsolatosakat, Cesar Millan jó pár könyvéből pld 3-at is elolvastam), meg az IT-ról is szívesen olvasok, mert ezt is tanulom.
Van esetleg amit ajánlanátok?
Olvassak olyat, amit magyarul már olvastam?
Hol tudok idegen nyelvű könyveket rendelni? (nincs ebookom, laptopon próbáltam olvasni úgyhogy a kékfényt levittem a f.lux alkalmazással de nem az igazi )
Köszi mindenkinek, aki valamilyen hasznos infóval tud szolgálni.
Nagyon szeretnék jó angol tudást, hogy szabadon bármit eltudjak olvasni, bárkivel tudjak beszélgetni angolul mindenféle szorongás nélkül.
#4es vagyok
Én a fővárosi Szabó Ervin könytárból vettem ki a könyvet (The hunger Games) ezért sajnos nem tudok ajánlani oldalt, de a könyvtár honlapját érdemes megnézni, mert lehet, hogy ott is meg van az idegen nyelvi részlegen
Itt találsz csomó angol könyvet pdf, epub fájlban:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!