A The Guardian rendszeres olvasása jó szókincsfejlezstő lehet felsőfokra?
Tehát ne a Guardiant válaszd. ;-)
Ne haragudj, de nem értem 😅
"Ezen a szinten amúgy sem csak tankönyvekre kellene támaszkodni már."
Semmiféle szinten sem csak azokra kellene támaszkodni.
Köszönöm szépen a válaszokat!
A Guardian egyébként az "iskolázottak"-nak szól? Mármint egy angol anyanyelvű teljesen megérti bármilyen intelligens vagy nem intelligens is az egyén?
Igazából a Guardian komoly témákról értekezik, angol szókinccsel. Itt mindig bejön a sarkon egy kicsit az, hogy az amerikai az egy egyszerűsített változata a homo sapiensnek.
Persze, ha angolt kérdezel, akkor őneki más szempontjai (is?) vannak. Mint a mi barátunk:
Guardian? That's leftish...
Does it matter?
No, no, no! Not at all. But it's leftish...
Szoktam néha szókincsfejlesztéssel kapcsolatban ajánlani, de nem azért, mert leftish, hanem azért, mert papíron is igen olcsó volt (250 Ft volt a 90-esekben Budapesten), meg neten sem kell rá előfizetni. Így aztán már a 90-esekben tisztában voltam azzal, hogy van olyan, hogy ngo, meg quango, bár akkor sem érdekelt, egyáltalán. :D
Viszont nyelvvizsgára készülve jó, ha az ember tisztában van a divatos világ- és egyéb szintű politikai témákkal. Erre nagyon jó egy nívós lap, mint a Guardian.
"egy angol anyanyelvű teljesen megérti bármilyen intelligens vagy nem intelligens is az egyén?"
Van olyan magyar nyelvű bármi, amit intelligenciától függetlenül megért minden magyar? Nincs.
Bármilyen napi- vagy hetilap vagy folyóirat jó szókincsfejlesztésre, meg úgy egyáltalán nyelvtanulásra, amit angol anyanyelvűek írnak, szerkesztenek.
a guardian az egyik legnagyobb múltú brit lap,a művelt középosztály és személyesen az én kedvenc sajtóorgánumom is, és még a legtöbb cikke ingyen elérhető.
nagyon sokféle témakörben olvashatsz, életmód, kultúra, politika stb.
én ajánlom, de erős középfokkal fogod csak megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!