Kézzel írt JAPÁN köszönet-nyilvánításokat le tudod fordítani?
36 lány 1-2 mondatos üzenetét megköszönöm, ha hepburn-re átírjátok, és ha lefordítjátok MAGYARRA, előre is köszönet! :) (Az angol se az erősségem, bár hármat angolul megküldtek már, azt értem.)
A nanori olvasattal nem kell bajlódnotok, azt mind ismerem a kérdéses lányoktól, a két csillagsor között jelenítem meg, melyik színű és hol: melyik lányé (adott színű írás egy konkrét lányé, mindegyik az aláírásukkal zárul, teljes nevükkel, de én csak a keresztnevüket mutatom, kivéve a két SAKI esetén, ott teljes név szerepel).
Viszont alig 20-25 kanjit ismerek, és csak kezdő vagyok japánból.
A kanákat ismerem, de jobb szeretem a romajit.
A legalsó részen szerepel, amelyeket már megküldtek nekem (Sakia és Miku színtiszta kanával írt, azt még én is el tudtam olvasni.)
A KÉRDÉSES KÉP FILE:
rinon(balfelso rozsaszin, szokott kanji-t teveszteni!) soyoka(balfelso szurke, stilizalt arcrajz) yuzumi(fentkozep rozsaszin)
kokona(felul lila) sakia(jobbfelso barna) moa(jobbfelso, leany arc rajza)
momoko(balfelso zold)
OhgaSaki("kozeppont"-tol jobbfelso reszen lila, a "nagy=ooki/dai/tai" kanjival kezdi az alairast)
mariri(balfelso barna, hatalmas sziv)
tsugumi(balfelso lila, cicarajz) marin("kozeppont"-tol balra, "Love you forever") miki ("kozeppont" felett lila)
airi(jobbfelso ke'k)
miku("kozeppont"-tol jobbfelso reszen barna)
aiko(balszele'n ke'k) nene(jobbszelso rozsaszin, stilizalt arc rajzzal) megumi(jobbsze'len zold)
ShiraiSaki(balsze'len zold)
suzuka("kozeppont"-tol balra lila) ayami("kozeppont"-tol jobbra zold) kano("kozeppont"-tol jobbra lila) yume("kozeppont"-tol jobbalso barna)
miko("kozeppont"-tol balra ke'k) raura("kozeppont"-tol jobbalso rozsaszin)
maaya("kozeppont"-tol balalso piros)
neo ("kozeppont" alatt zold)
ayaka(jobbalso ke'k)
marina(balalso lila, legbaloldalt)
sara("kozeppont"-tol lejjebb lila)
yunano(balalso tajekon szurke, PIROS FELKIALTO JELLEL)
yui(balalso szurke) sana(bal legalso lila, efi, "starting over") hana(alul ke'k) momoe(alsokozep rozsaszin) hinata (jobbalso zold) mirena(jobbalso barna)
Sakia (jobbfelső barna)
Arigato! (Köszönöm!)
Miku(közepponttól jobbfelső részen barna)
Takusan no arigato! (Sok-sok köszönettel!)
Suzuka (középponttól balra, lila):
みんなに出逢えてよかった
I'm happy to have met all of you
Moa (jobbalsó sarok) :
さくら学院最高ー! = SG saigo! = Sakura Gakuin is the best
ありがとう
ずっとずっと
忘れないよ。
Sakura Gakuin is great!!
thank you
I will never never forget that
Yui (balalsó sarok, egy helyütt véletlen beletöröltem egy darab kanji-ba) :
さくら学院私の心の中で
眩しくらいに光っています。
今でも, これからをずっと!!
ありがとう Thank you ...
Sakura Gakuin shines brilliant inside my heart .
From now on, always!!
Arigatou, Thank you ...
Csak egy apróság:
a név olvasatról nem tehetsz, más olvasatot használ saját maga számára néhány lány, mint ami a valószínű volt, csak azokat korrigálom, de az érdemedből mit sem csorbít! Köszönöm a munkádat!! :)
Otsukare sama deshita!! :)
Mindenesetre a pontosság kedvéért, ők hogyan ejtik neveiket:
Arimoto Tsugumi
helyett
Aritomo Tsugumi
Tsugumi Aritomo (有友 緒心)
Shirotori Sana
helyett
Shiratori Sana.
Sana Shiratori (白鳥 沙南)
De ez számora lényegetelen, a japánok se tudják egymásról, ki melyik név olvasatot hasnzálja, csak ha (kiejtés szerint) furiganázzák. Úgy is tudom, kikre gondoltál. :) Köszönet! :)
Wow közben megjött a többi fordítás is! :) HÁLÁM ÜLDÖZ! :D
Az animált gif-eket tekints meg, kérlek, amiket neked küldtem! ;-)
HONTOUNI ARIGATOU GOZAIMASU!! :-)
Egyébként egy, ami kimaradt, és nem sikerült még lefordíttatnom:
"GERACCHE!" (Kurosawa Mirena üzenete):
Utána néztem, egyelőre arra jutottam, hogy talán francia eredetű ez a katakanával írt japán szó:
GALETTE.
Többféle jelentést sorol a szótár.
Szerinted (szerintetek) valójában mit jelenthet egy köszönőtáblán a geracche, ebben a kontextusban?
IGAZAD VAN! Elnézést. Egy apró pöcökben tér el egymástól a GU/KU valamint a KE/GE egymástól. Kézi írásról lévén szó, nem volt számomra először jól kivehető.
Szóval g(ü)ráccse mint gracia volna? Elképzelhető...
(Egyébként japánosítva miért nem g(ü)ráccsiá lett?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!