Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Japánosok! Hogyan kell kiejten...

Japánosok! Hogyan kell kiejteni ezt a hiraganát?

Figyelt kérdés

Tegnap kezdtem el tanulni a hiraganákat, az első két betűt tanulgattam eddig, de máris le tudok vele írni egy szót:

[link]

Hogyan kell ezt kiejteni, ahogyan le van írva?

Még valami: ennek a szónak a kanji-ja feltűnően hasonlít a kínai írásképre, szinte ugyanaz. Ezt onnan tudom, hogy kicsit tanulhattam kínaiul is, és azt a szimbólumot pont le tudom írni.

2022. aug. 6. 13:22
 1/5 A kérdező kommentje:
Nincs sok időm amúgy, azért haladok ilyen lassan: mást is kell tanulnom: angol stb. Szóval a japán nyelvvel szándékosan haladok lassan, de ha a jelenlegi tanulmányaim végére értem majd begyorsítok. :)
2022. aug. 6. 13:24
 2/5 anonim válasza:
59%

Nem hiszem el hogy nem trollkodsz, de:

Igen, úgy ejted ki ahogy romajival van írva(kicsit eltér a magyar kiejtéstől úgyh inkább hallgasd meg), de mihamarabb felejts el a romajit úgy ahogy van.

A kanjik persze hogy hasonlítanak a kínai karakterekre, hiszen kínai karakterek. Néha teljesen ugyan úgy néznek ki, néha kicsit eltérnek, meg a Japánok is találtak fel néhány "eredetit". A karakterek jelentése sokszor megegyezik a kínaival, de sokszor nem.

2022. aug. 6. 13:45
 3/5 A kérdező kommentje:
Miért trollkodnék? Nem értelek. Magamtól kezdtem el tanulni a japánt a netről, és biztosra akarok menni, ezért több forrásból is merítek. Lassan haladok, de amit megtanulok, azt pontosan szeretném tudni...
2022. aug. 6. 14:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Csak hogy ne kelljen megkérdezned holnap (miután megtanultad a második 2 hiraganát), hogy az うえ szót hogy ejtik:

[link]

2022. aug. 6. 14:38
 5/5 A kérdező kommentje:

Ezt az oldalt nem ismertem.

Amúgy talán lesznek még itt az oldalon ilyen amatőr kérdéseim. De egyiket sem trollkodásból írom ki, most sem trollkodtam.

Köszönöm a segítséget

2022. aug. 6. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!