Nem, az egyetemek döntik el, hogy kiknek adják ki a diplomát nyelvvizsga nélkül. Pl. az óvónőknek nem kell nyelvvizsga, jogászoknak kell ---dönthetnek így. Nagyobb beleszólásuk lesz mér a felvételibe is és abba is, hogy kiknek adnak ösztöndíjat.
2022. júl. 31. 22:38
2/9 anonim válasza:
És ez csak azokra vonatkozik, akik 2024 - ben kezdik el a felsőfokú tanulmányaikat.
2022. júl. 31. 23:33
3/9 anonim válasza:
2. Már idén is kiadhatják a diplomát nyelvvizsga nélkü, ha úgy akarják.
2022. júl. 31. 23:39
4/9 anonim válasza:
De nem akarják. Erről szó sincs.
2022. júl. 31. 23:44
5/9 anonim válasza:
Én úgy értelmeztem , hogy az idén végzettek is megkaphatják a diplomát szeptembertől ( amikor megjelenik a határozat ) ha az egyetem úgy dönt ,hogy azon a szakon nem teszik kötelezővé . Szóljon valaki , ha rosszul értelmeztem . Magának a határozatnak a hatályba lépése az 2024, de itt a megjelenése számít amit szeptemberre mondanak .
2022. aug. 1. 01:18
6/9 anonim válasza:
" Magának a határozatnak a hatályba lépése az 2024, de itt a megjelenése számít amit szeptemberre mondanak ."
A hatályba lépés számít. Ez ugyan oylan, hogy egy hétköznapi példával szemléltessem, mint amikor kedden kijön a tesco akciós újság, hogy péntektől 600 helyett 400 a paradicsom. Hiába jelent meg kedden az újság, attól még szerdán és csütörtökön 600 forintot kell fizetned a paradicsomért.
2022. aug. 1. 01:23
7/9 anonim válasza:
Utolsó válaszoló !
Igen így logikus is ahogy írod , de akkor miért lehet nagyon sok oldalon olvasni mint pl az eduline -on is ahol a HÖK elnök is azt nyilatkozta , hogy szeptembertől ha úgy dönt az egyetem akkor az idén végzett hallgató is megkaphatja.
2022. aug. 1. 11:49
8/9 NTBS válasza:
Szerintem 2024-ig kiderül, hogy mi lesz pontosan. De az eltörléssel semmi baj nincs. Akinek használható nyelvtudás kell, az úgyis megszerzi. Akinek nem, az meg dolgozik anélkül.
2022. aug. 1. 12:29
9/9 anonim válasza:
#7: Nézd, egy határozat (törvény, rendelet, jogszabály stb.) akkortól érvényes amikor az hatályba lép. Előtte olyan, mintha nem is létezne. Ez biztosan így van, nincs kivétel.
Azt tudom elképzelni, hogy a határozat jogilag már most hatályba fog lépni, de csak a 2024-es tanévtől kezdve változtat a felvételi követelményeken és a többin.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!