A már elkezdett képzéseknél sem kell nyelvvizsga, ha 2024 után szerzem a diplomát?
Azt írják mindenhol, hogy a felvételi eljárás módosul. Ebből nekem az következik, hogy csak azokra vonatkozik, akik akkor felvételiznek az egyetemre. Az egyetemekre bíznák, hogy az új hallgatóktól már felvételkor is elvárnak-e nyelvvizsgát, vagy elég diplomáig nyelvvizsgát szerezniük, vagy nem kell nyelvtudás a diplomájuk megszerzéséhez.
A korábbi hallgatókra ezek az új szabályok visszamenőleges hatállyal nehezen lehetnének vonatkoztathatóak. És nem is lenne fair, ha képzés közben változnának a szabályok.
Ha az egyetemek így-úgy lépnek ebben a témában, egyik megköveteli a nyelvvizsgát a végzéshez, a másik meg nem, akkor a saját sírját fogja megásni. Nem lesz annyi hallgatója.
Üdvözlöm, hogy végre elindult vmi és remélhetőleg eltörlik ezt a marhaságot végre.
8. Szerintem az egyetemek közösen határoznak meg és alkalmaznak egységes alapkövetelményeket. Amivel külön-külön sakkozni fognak az a 100 pont, amit saját hatáskörben adhatnak.
Pl. orvosira kizártnak tartom, hogy lesz olyan egyetem, aki megelégszik közép érettségivel. Sőt,felvételit is tartanak szerintem.
A nyelvvizsgán azért nem rugóznék, mert amíg plusz pontot ér a bekerülésnél, addig nem lehet leírni.
8. vok: tartsák is meg a plusz pont lehetőségét. Vhogy a fiatalokra jobban ragad, hihetetlen a számomra.
Én azt gondolom, hogy eltelik vagy 30 év Magyarországon, addigra a mai középkorúak nemzedéke már elég idős lesz, a mai fiatalok középkorúak, az akkori fiataloknak pedig már a nyelvismeret-nem nyelvismeret nem lesz kérdés.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!