1 év alatt van -e esélyem megtanulni angolul?
Jelenleg csak az alapokkal vagyok tisztában, tehát az A1-es anyaggal kb.
A kérdésem, hogy reális -e az a cél, hogy 1 év alatt megtanuljak angolul, tehát jövő augusztusra? Jövő augusztusban mindenképpen szükség lenne rá, mert külföldre mennénk nyaralni, meg amúgy is fontos az angol.
Napi 1 óránál többet nem tudok foglalkozni vele, és valamelyik fizetős tanfolyamot vásárolnám (pl. Go Angol).
1 év tanulás, napi 1 órával, elegendő -e a B2-es szinthez legalább?
Napi egy óra nem valami sok. Ha körülveszed magad az angollal, akkor van esélyed. Nem tanulásra gondolok, hanem ténylegesen angolban élésre. TV-t nézel angolul, könyvet olvasgatsz angolul (akkor is, ha még az elején csak 10%-át érted majd), neten angolul olvasgatsz, videókat nézel, levelezel...
Attól, hogy egy tankönyvvel leülsz napi egy órát szavakat magolni meg nyelvtani táblázatokat biflázni, garantáltan nem jutsz egy év alatt semmire.
Értem, de több angol tanulás nem igazán fér bele az időmbe egyszerűen, csak nehezen, dolgozom is mellette.
Talán maximum 2 órát tudnék rászánni naponta, de az nagyon a maximum. Természetesen nem szavakat magolok, hanem keresek egy normális online tanfolyamot, ami fel van építve kezdő szinttől kezdődően.
A film és angol sorozatnézés egyébként mennyit segít?
Magyar felirattal biztos hogy nem segít semmit, ugyanis film- és sorozatfüggő vagyok, 10 éve gyakorlatilag, és legtöbbször eredeti nyelven, magyar felirattal néztem a filmeket, sorozatokat, és semmi nem ragadt meg belőlük.
"A film és angol sorozatnézés egyébként mennyit segít?"
Nekem rengeteget, én nulláról teljesen magamtól tanulom a spanyolt így, és olvasással.
Viszont semmilyen feliratot nem teszek rá, inkább olyasmit néztem először, amit már ismertem jól.
"legtöbbször eredeti nyelven, magyar felirattal néztem a filmeket, sorozatokat, és semmi nem ragadt meg belőlük."
Pont a felirat miatt. Fogj egy sorozatot, amit már kívülről tudsz, állítsd angolra, és le a felirattal.
Amennyire a nyaraáláshoz kell, annyira bőven.
Ha a megtanulást az anyanyelvi szintre érted, akkor esélytelen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!