Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tanuljak meg normálisan...

Hogyan tanuljak meg normálisan angolul, elsősorban a nyelvanát?

Figyelt kérdés
Német volt az első nyelvem, angolt csak 3 évig tanultam. Hamarosan diplomázok, és sajnos egyre jobban látom, hogy nagyon felgyorsult a szakmámban az angol nyelv követelménye, méghozzá felsőfokon, vagy erős középfokon minimum. Nekem van egy középszintű érettségim belőle 87% körül, és van egy középfokú nyelvvizsgám is. Filmeket többnyire megértegetek, de nem tudok nyelvtanilag helyesen bonyolultabb mondatokat alkotni. Gyakran van olyan, hogy bár minden szót értek egy mondatból, mégsem tudom mit jelent. Igeidőkkel is gyakran voltam bajban. Voltam amúgy egy 2 hetes erasmusprogramon életemben, megértetni meg tudom magam másokkal, és ők is megértenek engem, szókincsem egész jó, de a munkámhoz ennyi édes kevés. A kiejtésem sem a legjobb, mivel többnyire csak hallgatom a nyelvet vagy írásban gyakorlom, de ezen tudnék segíteni még magamon, a nyelvtani dolgokkal vagyok égetőbb kérdésben. Nyelvvizsga óta meg sokat felejtettem. Próbáltam tanárhoz járni, voltam tanfolyamon is, egyik sem jött be, egyénileg szeretnék valahogy tanulni, az legalább ingyen van. Nektek mi vált be a nyelvtanhoz? Hogyan tudtátok magabiztosan elsajátítani az angol nyelvtant? Milyen könyvet, önellenőrzésre alkalmas gyakorló feladatsort tudnátok ajánlani?

2022. júl. 23. 11:55
 1/4 anonim ***** válasza:
54%
Az nem igaz, hogy olyan remetei elszigeteltségben éltél, hogy nem láttál még angol nyelvre tanító könyvsorozatot. A kezdőtől a felsőfokig. Ezer van ilyen. Minden olvasmányhoz tartozik egy nyelvtani rész, aminél van nyelvtani gyakorlás is, így kötve össze szókincset és nyelvhasználatot. A világon eddig rajtad kívül mindenkinek. Lépjél be a világba.
2022. júl. 23. 12:11
 2/4 anonim ***** válasza:

English Grammar In Use

PDF-ben is megtalálod valahol az interneten

2022. júl. 23. 12:12
 3/4 A kérdező kommentje:
Egyes, a kérdésem leírásából lehet, hogy nem derült ki egyértelműen, de elég sok könyvet kipróbáltam annak idején, és egyikkel sem tudtam jól haladni, vagy azért, mert nem volt önellenőrző megoldókulcsa, vagy mert nem volt alkalmas arra, hogy önállóan haladjak vele. Jártam két magántanárhoz, tanultam gimiben is 3 évig, és egy tanfolyamon is részt vettem, mindegyik hely más könyvből tanított szintén, szóval egy párat már kipróbáltam. Épp ezért írtam ki a kérdést, hogy ki mit javasolna, kinek mi vált be. Nem kell ilyen bunkónak lenni, ha nem akarsz válaszolni, akkor nem kell válaszolni.
2022. júl. 23. 12:35
 4/4 anonim ***** válasza:
83%

Egyetlen könyv sem fog tudni olyan személyre szabott magyarázatot, válaszokat visszajelzést adni, mint egy tanár. Ez ilyen sajnos.

(2-es voltam)

2022. júl. 23. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!