Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Szeretetből(pl.spanyol)vagy...

Szeretetből(pl.spanyol)vagy szükségből(német a munka miatt) jobb nyelvet tanulni?

Figyelt kérdés
Nálatok mi a döntő tényező?

2022. júl. 22. 13:16
 1/7 anonim ***** válasza:
90%

Ha kedved van hozzá és érdekel is, sokkal könnyebb és eredményesebb lesz, nem is kérdés.

Gondolj bele: ha kezedbe veszel egy könyvet, az elejétől nem tetszik, hogy olvasod végig? Igen, kínlódva.

Viszont ha érdekel, le se akarod tenni.

Nyelvtanulás is hasonló

Így is lesznek nehezebb részek, hullámvölgyek, de biztos gyorsabban túljutsz rajta.

Ha nem tetszik a nyelv, ha nem szereted, ha túl bonyolultnak érzed és megutálod, sose leszel jó belőle.

Miért mennél német nyelvterületre ha nem akarod a nyelvüket beszélni??? Akkor inkább menj spanyol nyelvterületre, ott a nyelv miatt is biztos jobban éreznéd magad :)

2022. júl. 22. 13:35
 2/7 anonim válasza:
77%
Szeretetből biztosan jobb, könnyebb, azonban a szükségessel jóval többet érsz. Én mindenképpen a szükségeset részesíteném előnyben, majd ha annak az alapjai megvannak, akkor vele párhuzamosan elkezdeném tanulni az adott "szeretett" nyelvet.
2022. júl. 22. 13:36
 3/7 anonim ***** válasza:
79%
Én szeretetből választottam az olaszt és kéttannyelvű gimibe mentem. 8 éve érettségiztem és kaptam C1-et olaszból, de azóta sajnos egyáltalán nem használtam, mert nem ott élek és a munkámhoz sem kell. Viszont az angol nagyon kéne a hétköznapi életben is és az olasz miatt eléggé elhanyagoltam. Már bánom, hogy olaszra mentem. Jobb lett volna angol kéttannyelvűbe menni.
2022. júl. 22. 13:37
 4/7 anonim ***** válasza:
Szükségből, mert akkor rá vagy kényszerítve, hogy meg is tanuld. Magasabb szintű a motiváció így. Én szeretetből a japánt szerettem volna megtanulni, de letettem róla, mert nem ment. Nyilván ha munka miatt kénytelen lettem volna megtanulni, akkor szenvedek vele, mert muszáj.
2022. júl. 22. 13:53
 5/7 anonim ***** válasza:

Ami a legfontosabb az az angol, az legyen mindenképp.

Nàlam a szeretet is nagyon fontos szerepet játszott és a két nyelvből amit vàlasztottam màr magas szintre eljutottam.

(Angolt választottam muszájból, olaszt és spanyolt szeretetből.)

Továbbá, előfordulhat az is, hogy valaki azzal a nyelvvel amit szeret sokkal többre viszi, mivel sokkal magasabb szintre jut el belőle, míg a muszáj nyelvvel csak szenved és semmi motivàciója nincs hozzá.

2022. júl. 22. 14:58
 6/7 anonim ***** válasza:
Pont ezt a két nyelvet tanulom most és pont azért mert szeretem a spanyolt és kell a német, hogy ki tudjak majd menni külföldre dolgozni. Senki nem tart vissza attól hogy mindkettőt tanuld. :)
2022. júl. 25. 06:50
 7/7 anonim ***** válasza:
Én spanyolul tanulok most, de szeretetből és szükségből is egyszerre :D ezer éve meg akartam már tanulni mert mindig nagyon tetszett, az hozta meg a végső löketet hogy felvettek Erasmusra Spanyolországba, és így muszáj vagyok magamra szedni egy kis tudást mielőtt kimegyek. Nálad nem játszik hasonló? Én így, hogy szeretet és szükség is van a spanyol tanulásom mögött, nagyobb a motivacióm:)
2022. júl. 26. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!