Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyit kell ahhoz gyakorolnom...

Mennyit kell ahhoz gyakorolnom németül a számokat, hogy olyan gyorsan megértsem, mint magyarul?

Figyelt kérdés
2022. júl. 15. 18:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokat. Hónapok, évek alatt meglesz a rutin.
2022. júl. 15. 18:47
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Sokat. Nekem elvileg erős B2 nyelvtudásom van angolból, de a számokon mindig gondolkodnom kell.
2022. júl. 15. 18:51
 3/7 anonim ***** válasza:
26%
Attól függ. Németországban éltem, hat hónap után úgy mondtam a számokat ahogy magyarul, hibátlanul, rögtön. K*rva nagy különbség van egyik ember B2-je, meg egy másiké között, aki alap dolgokat sem tud.
2022. júl. 15. 18:55
 4/7 anonim ***** válasza:
33%
#3 Szerintem meg aközött van "K*rva nagy különbség", hogy valaki "alap dolgokat sem tud", vagy gondolkodnia kell picit azokon a kifejezéseken, amelyeket gyakorlatilag soha nem használ. De remélem, jobban érzed magad most, hogy beszólhattál. (Halkan jegyzem meg, hogy a nyelvterületen töltött fél év után el is áshatná magát az olyan ember, akinek a számok nem mennek, hisz bevásárláshoz, tájékozódáshoz, mindenhez kellenek. Itthoni nyelvtanulás esetén viszont csak elvétve kerül elő.)
2022. júl. 15. 19:48
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az sem mindegy, hogy milyen számokról van szó. Nem mindegy, hogy 234 vagy 245.784.569. Lehet mondani, hogy milyen alap dolog, de volt olyan óra Fordító és Tolmácsképzésen, ahol ezeket gyakoroltuk, hogy azonnal menjen. Mert igen, kellett gondolkodni.
2022. júl. 15. 20:01
 6/7 anonim ***** válasza:

"akinek a számok nem mennek, hisz bevásárláshoz, tájékozódáshoz, mindenhez kellenek"

Tényleg? :) A boltban talán annyit kell érteni, hogy 54 euró 30 cent. Alap dolog, nyilván. De azt kimondani, hogy 15 615 812, már nem is annyira. :) Én sem használom ezt a tudást mindennap, mégis kapásból megy. Gyakorlás kérdése.

Hisz magyarul sem kell rajta gondolkodni az embernek. :)

2022. júl. 15. 20:09
 7/7 anonim ***** válasza:

Alap nyelvtudással mentem ki nyelvvizsga nélkül asztalosnak német csapatba kb 1.5hónap alatt már németül számoltam magamban összeadtam osztottam szoroztam.

Miliméter miatt ezres nagyságrendben.

Attól függ, mennyire vagy rászorulva és csak magolod e, vagy tényleg kegyettlenül gyakorlod.

2022. júl. 17. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!